Haberler

İsviçre Hükümetine Kelepir Özel Uçak

-isviçre HÜKÜMETİ MONACO PRENSİ II.

-isviçre HÜKÜMETİ MONACO PRENSİ II. ALBERT'İN ESKİ JETİNİ SATIN ALDI

İsviçre'nin yedi bakanlı hükümeti ortak olarak kullandıkları özel uçak eskince, yenisini ikinci el piyasadan seçtiler. Bakanlar ve federasyon başkanının ortaklaşa kullandıkları Falcon 50 tipi özel jet 32 yaşına gelince yenisini almak isteyen hükümet, Monaco Prensi II Albert'in kullandığı Falcon 900 EX modeli eski özel uçağını satın aldı. İsviçre yeni satın aldığı Monaco Prensi II Albert'in eski uçağına İsviçre bayrağı çekti, İsviçre Hava Kuvvetleri yazısını işledi. Monaco Prensi II Albert, İsviçre hükümetine sattığı Falcon 900EX tipi uçağı ile geçtiğimiz yıl İsviçre'ye resmi ziyarette bulunmuştu.

Eski özel uçakla birlikte hükümet üyelerinin ve federasyon üst düzey yetkilileri tarafından kullanılacak olan yeni özel uçağın ikinci elden kelepir olarak alınması, mütevaziliğin bu kadarına da pes dedirttirdi.

HÜKÜMET İLK KEZ ÖZEL UÇAKLA OKYANUS ÖTESİNE GİDEBİLECEK

2008 yılı üretimi olan Prens II Albert'in eski uçağı, 14 yolcu kapasitesi ile hükümetin eski uçağının iki kat yolcu kapasitesine sahip. Ayrıca eski uçakla hiç durmaksızın 4 bin 600 km gidilebilirken, yeni alınan Falcon 900 EX ile 8 bin 100 km uzağa gitmek mümkün olabiliyor. Bu durumda İsviçre hükümet üyeleri özel uçaklarıyla ilk kez okyanus ötesine uçabilecekler. Geçtiğimiz yıl bütçeye 35 milyon Franklık özel uçak ödeneği kondu. Bu ödeneğin içinde pilot eğitimi, yedek parça vb. ekstra masraflar dahil olduğundan, bütçe ancak ikinci el bir uçak almaya yetti. Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı makamının olmayan İsviçre'de bakanlar ve federasyon başkanı yeni alınan uçağı yine eskisinde olduğu gibi ortak olarak kullanacaklar. İsviçre hükümetinin 32 yaşındaki eski uçağı Falcon 50 tipi uçak, 7 kişilik personel ve azami 4600 km uzaklığa gitme kapasitesine sahip. Hükümetin uzun yıllar kullandığı bu özel uçak sık sık yaptığı arızalarla, basına konu oluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsviçre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title