Haberler

İstanbul'u destekleyen barajlardaki büyük değişim

Güncelleme:

Son yağmur ve kar yağışları İstanbul'u destekleyen barajların seviyesini yükseltti. Kırklareli'nde bulunan Kazandere ve Papuçdere Barajlarında hayvanlar otluyordu.

İstanbul'u destekleyen barajlardaki büyük değişim: Aylar önce hayvanlar otluyordu

Son yağmur ve kar yağışları İstanbul'u destekleyen barajların seviyesini yükseltti

KIRKLARELİ - İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan 10 baraj 2023 ayında son 10 yılın en düşük seviyelerine kadar gerilerken, Kırklareli'nde bulunan Kazandere ve Papuçdere Barajlarında hayvanlar otluyordu. Son yağışlarla beraber barajların doluluk oranındaki 1 yıllık değişim ise havadan görüntülendi.

Yurt genelinde 2023 yılında kuraklık ve mevsim normallerinin altındaki yağışlar, İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan barajları kuruma noktasına getirmişti. Son 10 yılın en kurak dönemini yaşayan bölgede aylar önce hayvanlar otluyordu.

İstanbul'da 2023 yılının Şubat ayında İSKİ verilerine göre, barajlardaki su seviyesi yüzde 30'lara kadar gerilemişti. 1 yıl sonra 2024 yılı Şubat ayında ise barajlardaki doluluk oranı yükselişini sürdürerek yüzde 72.65'e çıktı.

Kırklareli'nin Vize ilçesinde bulunan ve İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan Kazandere ve Papuçdere barajları yağışlardan nasibini aldı.

Geçen sene Şubat ayından Kazandere barajından yüzde 2.93 su bulunurken 2024 şubat ayında yüzde 62.87 seviyesine yükseldi. Papuçdere barajında ise aynı dönemlerde yüzde 7.17 seviyesindeki baraj 43.38'e çıktı.

Son yağışlarla beraber barajların doluluk oranındaki 1 yıllık değişim ise havadan görüntülendi.

İSKİ'nin son verilerine göre İstanbul'u destekleyen barajların doluluk oranları şöyle:

Ömerli Barajı: Yüzde 88.17

Papuçdere Barajı: Yüzde 43.38

Sazlıdere Barajı: Yüzde 50.77

Büyükçekmece Barajı: Yüzde 69.41

Alibeyköy Barajı: Yüzde 76.99

Terkos Barajı: Yüzde 64.2

Kazandere Barajı: Yüzde 62.87

Elmalı Barajı: Yüzde 91.62

Darlık Barajı Yüzde 88.1

Istrancalar Barajı: Yüzde 78.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kırklareli İstanbul kar Çevre Doğa İstanbul Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar…
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title