Haberler

İstanbul Sanat Müzesi Haliç Tersanesi'nde Açıldı

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Haliç Tersanesi içinde konumlandırılan İstanbul Sanat Müzesi'nin açılışı gerçekleştirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tersaneyi restore ettiklerini ve kamusal bir yaşam merkezi olarak hizmete açtıklarını belirtti. Müzenin İstanbul'un en çok ziyaret edilecek müzesi olacağına inandığını ifade eden İmamoğlu, değerli eserlerin sergilendiği müzeye emeği geçenlere teşekkür etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) Haliç Tersanesi içinde konumlandırılan İstanbul Sanat Müzesi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Törene katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Tersanesi'nin, dünyada işlevini sürdüren en eski tersanelerden biri olduğunu belirterek, "Tersaneyi, göreve geldiğimiz gün itibarıyla başladığımız kapsamlı restorasyon çalışmalarıyla koruma altına aldık. Yeniden işlevlendirme sürecimizin ardından, bugün itibarıyla 'İstanbul Sanat' adıyla tersaneye kamusal bir yaşam merkezi işlevi kazandırdık." dedi.

Haliç Tersanesi'ni, artık müze, performans sanatları merkezi, sergi, çocuk atölye alanları ve restoran gibi sosyal mekanlarıyla da hizmet verecek şekilde İstanbulluların hizmetine açtıklarını aktaran İmamoğlu, "Ecdadın yadigarı işte böyle korunur. Fatih'in emaneti Haliç Tersanesi, yaklaşık 600 yıllık bir denizcilik mirası, bugüne ve geleceğe taşınarak korunur." diye konuştu.

Müzenin İstanbul'un en çok ziyaret edilecek müzesi olacağına inandıklarını kaydeden İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Birbirinden kıymetli eserleri içeren bu serginin en özel eserlerinden biri, elbette Gentile Bellini'nin atölyesinde resmedilen ve 15. yüzyıla tarihlenen Fatih Sultan Mehmed portresi. Her ne kadar bu portreyi satın alarak, belediyemizin koleksiyonuna kattığımızdan ötürü biraz soruşturma geçirsek de değerli bir iş olduğunun altını çizmek isterim. Değerli koleksiyonlarıyla hem İstanbul Sanat'a hem de sergiye hayat veren kıymetli koleksiyonerlere, eserleriyle aramızda yer alan sanatçılarımıza, süreçte emeği geçen küratör ve akademisyenler ile müze ve sergi ekibine teşekkürlerimi sunarım."

İstanbul'un tarihi ve kültürel mirasının, emin ellerde olduğunu aktaran İmamoğlu, "5 yıldır, İstanbul'un tüm tarihi ve kültürel mirasını gün yüzüne çıkarmaya kararlı bir anlayışla hareket ediyoruz." ifadesini kullandı.

Ekrem İmamoğlu, geçmişin izlerini bulabilecekleri en kıymetli alanların başında müzelerin geldiğini, göreve başladıklarında sayısı 4 olan İBB sorumluluğundaki müzeleri 4,5 yılda 22'ye çıkardıklarını, kentin 20-30 yıldır suyu akmayan 197 tarihi çeşmesini onardıklarını, İBB Miras'ın hassas çalışmalarıyla 19 tarihi türbe, 588 tarihi mezar ve hazireyi hak ettiği değere kavuşturduklarını, 42 tarihi caminin rutin bakımını yapıp huzurlu bir hizmete hazır tuttuklarını söyledi.

Yeni dönem projelerinden de bahseden İmamoğlu, daha sonra müzeyi gezdi.

Bu sırada turist rehberi olduğunu söyleyen bir kişi, İmamoğlu'na, Fatih Sultan Mehmed portresinin yer aldığı broşörü göstererek, "Çin'de bunu 10 dolara yapıyorlar" diye seslendi. CHP Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat'ın tepki gösterdiği bu kişi, alandan uzaklaştırıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu İstanbul Haliç Sanat Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title