Haberler

İstanbul'daki dev kule satışa çıkartıldı! İstenen para dudak uçuklatıyor

Güncelleme:

İstanbul Büyükçekmece'de bulunan Avrupa'nın 4'üncü ve dünyanın da en büyük 17'nci TV kulesi, icralık oldu. 1998 yılında yapımına başlanan ve 55 milyon dolara mal olan kule için istenen para ise 249 milyon 395 bin 434 TL.

İstanbul Büyükçekmece'de bulunan Avrupa'nın 4'üncü ve dünyanın da en büyük 17'nci TV kulesi, icralık oldu. 1998 yılında yapımına başlanan ve 55 milyon dolara mal olan kulenin satış fiyatı dudak uçuklattı.

249 MİLYON TL BEDEL BİÇİLDİ

İnşaat firmasının iflas etmesi ve sonrasında borçlarını ödeyememesi nedeniyle icralık olan kule için 249 milyon 395 bin 434 TL bedel biçildi. 1 Ağustos itibarıyla satışa çıkması beklenen kulenin yeni sahibinin kim olacağı merakla bekleniyor.

İstanbul'daki dev kule satışa çıkartıldı! İstenen para dudak uçuklatıyor

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Kazancı, "TV kulesinin belediyemizle bir bağı yok. Sadece belediye sınırlarımız içinde bir inşaat firmasına ait bir kuledir" dedi.

İstanbul'daki dev kule satışa çıkartıldı! İstenen para dudak uçuklatıyor

Televizyon kulesinin yapımına 1998 yılında başlandı ve 2008 yılında kaba inşaatı biterek kullanıma hazır hale geldi. Kulenin yapımında 8 bin metreküp beton, 900 ton demir, 650 ton çelik kullanıldı. Büyükçekmece Belediyesi ile Endem İnşaat A.Ş. tarafından yapımı gerçekleştirilen televizyon kulesi, 55 milyon dolara mal oldu. Türkiye'nin ilk televizyon kulesi olan kule, 230 metre yüksekliği ile Avrupa'nın 4., dünyanın 17. büyük TV kulesi olma özelliğini taşıyor. Kulede 25 kişi kapasiteli 2 adet asansör bulunuyor. Bu asansörler zeminden seyir terasının bulunduğu alana 60 saniyede çıkıyor. Kulede 450 kişilik döner restoran, seyir ve resepsiyon katları bulunuyor.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Güncel

Büyükçekmece İstanbul Güncel Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e açıkça soruldu: Cemaatçi misiniz?

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

500

Yorumlar (13)

FrrhBsk:

Haberi okumadan yorum yazan aklı evveller var, 1998 yılında başlanmış ve özel inşaat diyor vergilerimizle İktidarla bir alakası yok yani olayın.!

74
9
yanıtYanıtla
yavaj sa:

merhaba hesap yaparken maliyet dolar üzerine ise satışta dolar üzerinden hesaplanır, 55 milyon dolara maliyeti olan bir yap 250.000.000 TL / 20.90 TL($ KURU) : YAKLAŞIK 12 milyon dolar oluyor, zarar yaklaşık: 43 milyon dolar. YAZIK DEĞİLMİ VERGİLERİMİZE BU PARALARIN HESABI ELBET GÜNGELİR SORULUR.

11
69
yanıtYanıtla
Google ile kayıt ol :

inşaat firmasının kulesi. devletle ne alakası var. okumanda sıkıntı mı var? yoksa herşeyi iktidardan mı biliyorsun :D

yanıt53
yanıt0
Özkan Özan:

Şu an istenen fiyat 250 milyon TL Peki kaça yapılmış bu kule 55 milyon dolara Buda şuan dolar kuru üzerinden 1 milyar 155 milyon TL yapar Büyük zarar

49
8
yanıtYanıtla
mesut:

1998 e göre hesapla. Şuan 200 milyona satarlarsa her türlü kârdalar.

yanıt8
yanıt19
Kaan Yüksel:

Yaptıkları en büyük proje işte??

14
14
yanıtYanıtla
Fatih :

kim yapış :)

yanıt5
yanıt0
mahmut:

samanı arpayla mı arpasızmı yiyorsunuz

yanıt4
yanıt1
zırzop:

okumadan yoruma çöken sefiller :) size de günaydın

16
2
yanıtYanıtla
adem :

ahahha ben yine bir hayal kurdum :D:DD:D

yanıt3
yanıt0
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title