Haberler

İstanbul'da Aydın Ankara'da Çoşar Kazandı

Ankara Baro Başkanlığı'na Vedat Ahsen Coşar 3. Kez Seçilirken, İstanbul Barosu'nun Yeni Başkanı Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Muammer Aydın Oldu. Antalya'da İse Zafer Köken Baro Başkanı Seçildi.

Ankara Baro Başkanlığı’na Vedat Ahsen Coşar 3. kez seçilirken, İstanbul Barosu’nun yeni Başkanı Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Muammer Aydın oldu. Antalya’da ise Zafer Köken Baro Başkanı seçildi.

Dünyanın en büyük üçüncü barosu olan İstanbul Barosu’na kayıtlı 23 bin 573 avukattan 16 bin 870’i yeni başkanlarını seçmek için dün Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde sandık başına gitti. Önce İlke Çağdaş avukatlar Grubu adına 5619 oy alan Muammer Aydın İstanbul Barosu başkanı seçildi. Aydın’ı 4362 oy ile Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Kemal Aytaç takip etti. Hukukun Üstünlüğü Platformu’ndan Şadi Çarşancaklı 3649, tek kadın aday olan Katılımcı Avukatlar’ın adayı Fatma Mebuse Tekay ise 2450 oy aldı.

3. kez kazandı

Ankara Barosu Genel Kurulu’nda yapılan seçimde Demokratik Sol Avukatlar Grubu’ndan aday olan Vedat Ahsen Coşar 2 bin 960 oy alarak üçüncü kez başkanlığa seçildi. Demokratik Sol Avukatlar Grubu ile Çağdaş Avukatlar Grubu’nun ortak adayı Sami Kahraman 2 bin 133, Baroda Birlik Grubu Adayı Erden Arısoy bin 319, Bağımsız Aday Bülent Turhan Gündüz ise 79 oy aldı. Antalya’da ise baro seçiminde 2 bin 7 avukattan 1602’si oy kullandı. 665 oy alan Zafer Köken başkan seçilirken, eski baro başkanı Zeki Durmaz 422, Hasan Burgan 237, Abit Küçükaslan 146, Musa Demircan ise 132 oy aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title