Haberler

İsrail'n Gazze'ye Saldırıları

İran'ın Amman Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Hüseyni: "İran'ın Filistinli direniş gruplarına verdiği destek, Gazze'deki oyunun kurallarını değiştirdi ve bir nebze de olsa çatışma sahasındaki taraflar arasında denge sağladı"

İran'ın Amman Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ahmed Hüseyni, ülkesinin Filistin'e desteğinin Gazze'deki oyunun kurallarını değiştirdiğini söyledi.

Hüseyni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinin "Gazze direnişine" destek vermeye hazır olduğunu belirterek, "İran Gazze'ye gıda ve tıbbı yardım göndermeye ve saldırılarda yaralanan Filistinlileri İran hastanelerinde tedavi etmeye hazırdır" dedi.

Direniş gruplarının sahip olduğu uzun menzilli füzelerin İsrail'i ürküttüğünü ve direnişçileri söz sahibi yaptığını vurgulayan Hüseyni, "İran'ın Filistinli direniş gruplarına verdiği destek, Gazze'deki oyunun kurallarını değiştirdi ve bir nebze de olsa çatışma sahasındaki taraflar arasında denge sağladı" diye konuştu.

İsrail'in saldırıları ve şiddetiyle baş edebilmenin tek çözümünün silahlı mücadele olduğunu savunan Hüseyni, "Direniş, Batı Şeria'ya da yayılmalıdır. İran, Filistin'deki tüm direniş gruplarına destek vermeye hazırdır" ifadelerini kullandı.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana "Koruyucu Hat" adıyla Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı bin 46, yaralı sayısı ise 5 bin 900 olarak açıklanmıştı. - Amman

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze Amman İran Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title