Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

İsrail ordusu: "Gazze'den İsrail'e sabah saat 09.00'dan itibaren atılan roket sayısı 141"

İsrail ordusu, sabah 09.00'dan itibaren Gazze'den fırlatılan roket sayısının 141 olduğunu açıkladı.

İsrail ordusunun resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, salı günü saat 09.00'dan itibaren Gazze'den İsrail'e 141 roket fırlatıldığı belirtildi.

Mısır'ın dün sunduğu ateşkes teklifinde 06.00'da taraflar arasında ateşkes sağlanması öngörülüyordu.

İsrail Ordu Sözcüsü Ovijaa Adraei, yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'nden İsrail topraklarına roket atılmaya devam edilmesine karşılık ordu 30 hedefi bombalamıştır" ifadesini kullandı.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı yetkilileri, 7 Temmuz'da Gazze'ye başlayan İsrail askeri operasyonları sonucu, aralarında çok sayıda kadın ve çocuğun da bulunduğu 196 kişinin hayatını kaybettiğini ve bin 420 kişinin yaralandığını açıklamıştı.

İsrail Sağlık Bakanlığı ise Gazze'den dün fırlatılan bir roketin Beyt Hanun bölgesine düşmesi sonucu çıkan şarapnel parçalarından yaralanan bir kişinin öldüğünü duyurmuştu. Ayrıca, 550 İsraillinin yaşadıkları korkudan dolayı psikolojik tedavi gördükleri belirtilmişti. - Kudüs

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Twitter İsrail Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title