Haberler

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, Saraçhane Parkı'nda eylem yaptı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda bir araya gelen grup, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları taşıdı.

İsrail aleyhine slogan atan grup, burada yatsı ve teravih namazı kıldı. Sabahın erken saatlerine kadar devam eden eylemde, şiir ve ilahiler okundu, dua edildi.

İnsan ve Medeniyet Hareketi'nden Yusuf Karaboyun, eylemde yaptığı konuşmada, Gazzeli kardeşlerinin onurlu ve üstün mücadelelerinde dualarıyla yanlarında olduklarını kaydetti.

Gazze'yi bir açık hava hapishanesi olarak niteleyen Karaboyun, "Dünyanın en gelişmiş teknolojilerine ve imkanlarına sahip siyonist orduya karşı, kararlı bir şekilde direnen Gazze'nin mübarek ordusu var. Onlar sadece Gazze'nin değil, ümmetin onurlu savaşçılarıdır. Ey Rabbimiz, Gazze halkını, Filistin halkını aziz et. Zalim İsrail'i kahru perişan eyle" diye konuştu.

Karaboyun, Türkiye'deki Müslümanlar olarak her ortamda, her diyalogda Filistin davasını gündemde tutacaklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Duyarlılıkları arttırmaya çalışacağız. Filistin davasına destek amaçlı, Müslümanların yaptığı organizasyonlara katılacağız. Çevremizi de katılmaya ikna edeceğiz. İsrail'e aleni bir şekilde destek veren ticari ürün, şirket, kurum ve yapılarla aramıza mesafe koyacağız. Bu duyarlılığın gerekçesini de etrafımıza anlatacağız, hissettireceğiz. Asla duayı ihmal etmeyeceğiz. Yeryüzünde hepimiz biliyoruz ki, sadece Gazze'de zulüm yok. Şu an Suriye'de bir furkan savaşı var, maalesef Irak da bir mezhep fitnesi var. Doğu Türkistan'da Çin belası var. Arakan'da Budist belası var. Rabbimizden bu kardeşlerimiz için nusret isteyeceğiz, devamlı dua edeceğiz."

Anadolu Platformu'ndan Ramazan Kayan, Gazze'nin insanlık ve İslam için çok farklı bir anlam ifade ettiğini belirterek, "Gazze, sadece Gazze değildir. Gazze bir halkın kurtuluş mücadelesi de değildir. Yeni bir devletin kuruluş mücadelesi de değildir. Gazze, bir yaşam biçimidir. Gazze, bir dünya görüşüdür" dedi.

Kayan, Gazze'nin yanında olunduğunun tüm dünyaya haykırılması gerektiğini vurgulayarak, "Gazzeli çocukların kurşunlara, bombalara, füzelere hedef olan bebeklerin ahını unutmayınız. Korkuyorum, zulmün karşısında sessiz ve duyarsız kalan bizler, Gazze'nin ahından nasıl kurtulabiliriz" ifadelerini kullandı.

Uluslararası camiaya harekete geçme çağrısında bulunan Kayan, Gazze direnişine çok şey borçlu olunduğunu söyledi.

Medeniyet Vakfı'ndan Muhammed Şerif Niziplioğlu, İsrail'de yaşananları Allah'a havale ettiklerini belirtti.

Niziplioğlu, "Allah'ım, Gazze'deki, Filistin'deki, Mısır'daki, Suriye'deki kardeşlerimize zaferler nasip eyle ve o zaferleri de görmeyi bizlere nasip eyle" dedi.

Akabe Eğitim ve Kültür Vakfı adına konuşan Adnan İnanç, dünyada birçok zulmün yaşandığını ancak Gazze'deki kadar çetinine çok az şahit olunduğunu ifade etti.

Uluslararası camianın tutumunu eleştiren İnanç, Müslümanları birlik olmaya davet etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ramazan Kayan Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title