Haberler

İsrail'in Gazze'deki saldırılarında bir gazeteci daha hayatını kaybetti

Güncelleme:

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında bir gazetecinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan açıklamada, Filistin Televizyonunda çalışan gazeteci Nafiz Abdulcevvad'ın İsrail'in Deyr el-Belah'taki evini hedef alması sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. İsrail'in Gazze'de saldırılarını başlattığı tarihten bu yana öldürülen gazetecilerin sayısı 124'e çıktı.

İsrail ordusunun, 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında bir gazetecinin daha hayatını kaybettiği bildirildi.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun Deyr el-Belah'taki evini hedef alması neticesinde Filistin Televizyonunda çalışan gazeteci Nafiz Abdulcevvad'ın yaşamını yitirdiği belirtildi.

İsrail'in Gazze'de saldırılarını başlattığı 7 Ekim'den bu yana öldürülen gazetecilerin sayısının 124'e çıktığı kaydedilen açıklamada, Abdulcevvad'ın ailesine ve Filistinli gazetecilere baş sağlığı ve sabır temennisinde bulunuldu.

Medya Ofisinden daha önce yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'de gazetecileri "Filistin'in sesini susturmak, gerçekleri gizlemek, haber ve bilgilerin bölgesel ve uluslararası kamuoyuna ulaşmasını engellemek amacıyla kasıtlı olarak öldürdüğü" ifade edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Gazze İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Medya Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title