Haberler

İsrail Güçleri Beytüllahim'de Bir Filistinlinin Evini Yıktı

- İsrail güçleri Beytüllahim'de bir Filistinlinin evini yıktıBEYTÜLLAHİM - İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'daki Beytüllahim şehrinde sabah saatlerinde bir Filistinlinin evini izni olmadığı gerekçesiyle yıktı.

- İsrail güçleri Beytüllahim'de bir Filistinlinin evini yıktı

BEYTÜLLAHİM - İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'daki Beytüllahim şehrinde sabah saatlerinde bir Filistinlinin evini izni olmadığı gerekçesiyle yıktı.

İsrail güçleri Batı Şeri'daki Beytüllahim şehrine bağlı Beit Jala kasabasında bir Filistinliye ait evi yıktı. Buldozerlerin Beit Jala kasabasındaki Bir Ouna adlı bölgeye sabahın erken saatlerinde İsrail askerleriyle birlikte geldiğini söyleyen bölge sakinleri, evi yıkmaya başlamadan önce Filistinlilerin binaya yaklaşmalarını önlemek için bölgeyi kordon altına aldıklarını söyledi. Bölge sakinleri, daha sonra Filistinli avukat Bassima Issa'ya ait 3 katlı binanın İsrail makamlarından yapım izni olmadığı gerekçesiyle yıkıldığını belitti.

Bir Ouna Batı Şeria'nın C bölgesi olarak sınıflandırılıyor ve İsrail kontrolü altında. Neredeyse tüm C bölgesindeki Filistinlilerin inşaat ruhsatı başvuruları İsrail makamları tarafından reddedilmekte ve topluluklar binaları yasa dışı olarak inşa etmeye zorlamakta.

Filistinliler ve insan hakları gruplarına göre, İsrail'in hem C hem de İsrail yerleşim alanındaki politikalarındaki genel hedefi, bölgedeki Filistin nüfus demografisini azaltmak ve bölgeyi İsraillilerle doldurmak.

İsrail, tahmini olarak 550 bin İsrailliye işgal atındaki bölgede inşaat yapma, ev veya mülklerini genişletme izinlerini kolay bir şekilde verirken, Batı Şeria'da ve Doğu Kudüs'teki Filistinlilere ise nadiren inşaat izni veriyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beytüllahim Batı Şeria İsrail Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title