Haberler

Isparta'daki 130 Sanıklı Fetö/pdy Davasında İfadeler Verildi

ISPARTA'da geçen Mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında Fetullah Gülen ile eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun da bulunduğu 130 sanıklı davanın 7'nci duruşması görüldü.

ISPARTA'da geçen Mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında Fetullah Gülen ile eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun da bulunduğu 130 sanıklı davanın 7'nci duruşması görüldü. Duruşmada müştekiler ifade verdi.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen Mart ayında başlatılan FETÖ/PDY operasyonun ardından haklarında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma', '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlamalarıyla dava açılan 53'ü tutuklu, 71'i tutuksuz, Fetullah Gülen ile birlikte 6'sı firari aranan toplam 130 sanığın yargılanmasına devam edildi. 2.5 aylık aranın ardından dün Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam eden duruşmanın bugünkü bölümüne tüm tutuklu ve tutuksuz sanıklar katıldı. Duruşmada müştekiler ifade verdi.

'CEMAAT OLGUNLAŞMAMIŞ BİR ÇOCUK'

Müşteki SDÜ öğretim görevlisi Prof. Dr. Ali Coşkan, 2011 yılında rektör seçilen Hasan İbicoğlu ve oluşturduğu ekibin, üniversitedeki akademik ve idari personeli dünya görüşüne göre ayırdığını öne sürdü. Kendi profesörlüğünün engellendiğini savunan Coşkan, çok sayıda arkadaşının da aynı duruma maruz kaldığını söyledi. Aynı konu için bir süre sonra dönemin rektörü İbicioğlu ile görüştüğünü kaydeden Coşkan, İbicioğlu'nun kendisine, "Keşke cemaat yerine sizinle çalışsaydım. Cemaat olgunlaşmamış bir çocuk" dediğini aktardı.

Müşteki SDÜ idari personeli Hüseyin Otru, 2011 yılında yönetime gelen İbicioğlu tarafından baskıya uğradığını öne sürerken, "İstedikleri kişileri kadrolara yerleştirmek için mevcut görevlileri geçici görevle başka yerlere gönderiyorlardı" dedi.

Müşteki kantin işletmecisi Süleyman Eryılmaz, 2011 yılında yönetimin kantini devretmesi yönünde kendisine baskı yaptığını kaydetti. Eryılmaz, 17- 25 Aralık'a kadar da tehdit aldığını belirtti.

Müşteki SDÜ Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Emine Ekinci, kendisine yönelik baskılar sonucunda Yenişarbademli MYO'ya gönderildiğini savundu.

'CEMAAT ADINA PARA TOPLANDIĞINI BİLİYORUM'

SDÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Kutluhan, Kurban Bayramı öncesi kendisinden para istendiğini söyleyerek, "Benden peygamber adına kurban kesmek için para istediler. Ancak ben 'Kurbanı zengin olan kimse keser. Parça parça para toplayarak, kurban kesilmez' dedim ve istenilen parayı vermedim. Fetullah Gülen cemaati adına hastane personelinden para toplandığını biliyorum" diye konuştu.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde başmüdür olarak görev yapan Mehmet Uygur, dönemin rektör yardımcısı Numan Tamer'in kendisini çağırarak, istifa etmesini istediğini kaydetti.

SDÜ idari personeli Hediye Kaya da emekli olmasını istediklerini ve kabul etmeyince mobbing uygulandığını iddia etti. Daha sonra mobbing davası açtığını ve kazandığını anlatan Kaya, o dönemin yönetiminden şikayetçi olduğunu anlattı.

Duruşma yarına ertelendi. - Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasan İbicioğlu Memduh Oğuz Isparta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title