Haberler

Fırtına Obüsleriye Vurulan Binada 13 IŞİD'li Öldürüldü!

Güncelleme:

Suriye tarafındaki Duvaybik'te Fırtına obüsleriyle vurularak çöken binada 13 IŞİD'li terörist ölürken, 7 IŞİD'li terörist yaralandı. Türkiye, IŞİD'le mücadelede yeni dönemi başlatıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye sınır hattında konuşlu topçu birliği dün IŞİD'i fırtına obüsleriyle vurmuştu. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, insansız hava araçları Halep'in kuzeyinde sınıra 12 kilometre, Kilis'e 26 kilometre uzaklıktaki Uvaybik'te iki füze rampası tespit etti. Fırtına obüsleriyle yapılan atışlarda iki füze rampası imha edildi. Türk topçu birliğinin atışları sonucu aynı bölgede IŞİD'e ait üç katlı bir bina da yerle bir edildi.

DHA'nın geçtiği son habere göre Suriye tarafındaki Duvaybik'te dün Fırtına obüsleriyle vurulması sonucu çöken IŞİD'e ait binada 13 IŞİD'li terörist ölürken, 7 IŞİD'li terörist yaralandı. Binanın en alt katında bulunan 150 kadar Katyuşa roketinin de kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

BÜYÜK OPERASYON BAŞLIYOR

Öte yandan Türkiye, Kilis'e atılan roket mermilerinin ardından terör örgütü IŞİD'le mücadelede yeni bir dönemi başlatıyor. Türkiye'nin, IŞİD'le mücadelede ABD ve Almanya başta olmak üzere uluslararası koalisyon ülkeleriyle vardığı mutabakatın ayrıntıları, yeni dönemin yol haritasını da ortaya çıkardı.

Buna göre, ilk aşamada Azez'in doğusundan Cerablus'a uzanan 8 kilometrelik bir alanda IŞİD'e karşı temizlik operasyonu başlatılacak.

IŞİD SINIRLARIMIZDAN SÜPÜRÜLECEK

Türkiye sınırından Suriye içlerine uzanan 18 kilometre derinliğinde bir alan acilen terör örgütü unsurlarından arındırılacak. Başlatılacak operasyonla birlikte IŞİD, sınırlarımızdan süpürülecek. Koalisyon uçaklarının hava desteğiyle yürütülecek operasyon kapsamında Türkiye, operasyona sınırdaki obüs, tank ve havan topları ile katkı verecek. Olası tehditlere karşı operasyonel birlikler de hazır bekletilecek. IŞİD'i süpürme operasyonuna özel eğitimli muhalif unsurlar da karadan katılacak. Uluslararası koalisyon, bu hattın uzun vadede korumasını üstlenecek.

ACİL ÖNLEM İHTİYACI

Koalisyon ülkeleriyle yapılan mutabakat, Türkiye topraklarına düşen roket mermilerine karşı acil önlem ihtiyacı üzerine gündeme geldi. Koalisyon ülkeleri ile yapılan görüşmelerde, "Kilis'in Halep'in kuzeyindeki alandan, hareketli pikaplar üzerinden atılan Katyuşa mermileri ile vurulduğu" bilgisi aktarıldı.

Azez'in doğusundan Cerablus'a uzanan 8 kilometrelik bir alanda IŞİD'e karşı temizlik operasyonu başlatılacak.

HAREKETLİ HEDEFLERE KARŞI ÖNLEM

Görüşmelerde "IŞİD'in son saldırılarında doğrudan Türkiye'nin yerleşim alanlarını hedef aldığı, roketlerin yanlışlıkla düşmediği" de vurgulandı.

IŞİD'in hareketli hedeflerinin obüs ve tank gibi sabit hedeflere karşı etkili araçlarla vurulamadığı aktarılan görüşmelerde, Rusya'nın bölgede yarattığı tehdit dolayısıyla da daha etkin mücadele yürütülemediği belirtildi. Koalisyon ülkeleriyle mutabakat konusu alanın büyüklüğü de bu doğrultuda saptandı. IŞİD'den temizlenecek alanın büyüklüğü, Katyuşa roketlerinin etkili menzili olan 17-18 kilometre aralığı olarak belirlendi.

ABD'DEN FÜZE DESTEĞİ

Türkiye - Suriye sınırına ABD'nin çok namlulu füze sistemi HIMARS'ın yerleştirilmesi konusunda Washington'la anlaşmaya varıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, füze bataryalarının Mayıs ayında Türkiye'ye gelmiş olacağını açıkladı. HIMARS füzeleri, uzun vadede Mare-Münbiç hattından Türkiye sınırına kadar olan bölgenin IŞİD'den tamamen temizlenmesi görevini üstlenecek. Halen sınıra 30 ila 40 km. mesafedeki Münbiç bölgesini Fırtına obüsleri görebiliyor. Ancak obüslerin bu menziline karşı ABD'nin 90 km. menzilli füzelerinin daha etkili olacağı belirtiliyor.

IŞİD karşıtı koalisyonun ABD'li komutanlarından General Peter Gersten de, HIMARS için çalışmaların sürdüğünü, sistemin "harika" olduğunu söyledi. Gersten, "Menzili tam olarak erişmesini istediğimiz yere kadar ve bizim hava unsurlarımızla birleşmiş halde çalışacak." ifadesini kullandı. (Kaynak: Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cerablus Türkiye Kilis Azez Güncel Haberler

500

Yorumlar (135)

engin:

bütün rütbeli personel operasyona marş marş. . .

28
36
yanıtYanıtla
LA TAGUT:

KAHR OLSUN LAIK TURKIYE . KAHR OLSUN KAFIR REJIM

6
17
yanıtYanıtla
ülke bırakmadınız kaç yıldır:

sen ve senin gibiler kahrolsun. . ötekileştirmeye devam salak embesil yaratıklar

yanıt6
yanıt4
A:

LA KAFIR TAGUT, LAIKLIK KAHROLACAGINA SEN KAHROLSAN DAHA IYI OLUR

yanıt4
yanıt2
hasan:

sen zaten kahrolmuşsun Yobazlıkdan daha beter kahrolma mı var

yanıt5
yanıt2
antihain:

kahr olsun yobazlar, kahr olsun gerici rejim

yanıt1
yanıt2
vatandaş:

Laik devletin askeri olmam . . uruna savaşmam ! hele bide Alllahin kitabiyla hukm eden müslümanlara karşi hiç !!. . şeriat devletini seve seve askeri olurum uruna savaşir ve şehid olurm!! oysa bu kufar sistemi sovunupda cehennemi boylamak istemem Ha türkiye ha Fransa. ha Russya. . beni için ayni, , savaşacak olursa Pılımı pırtımı toplar giderim, , , savaşipda ALlahin Haram kildigi . bir rejimi savunamam. . . . . . Ben Muhammed sav şeriatini yonetimini tanirim. şu ataistlerin devletini degil!

3
17
yanıtYanıtla
Sizin gibi mallar oldukca:

Hangi ağacın malısın, islam adına üç beş konuyu dahi bilmeyen aciz sefiller, ellerinde silah ile güç olduğunu sanan mahluklar, , sizler zavallı birer köleden ibaretsiniz, , efendilerinize tapınmakdan başka bir şey yapmazsınız, söylemleriniz dahi efendilerinize aitdir.

yanıt5
yanıt1
A:

Laik dedigin devlette su an özgürce dolasabiliyorsun, laiklik olmazsa kimbilir hangi devletin neyini yaliyor olacaktin.

yanıt0
yanıt1
WANLI:

İŞİD BAHANE AMACLARI YPG YPG BOŞUNA YORULMAYIN KIRMIZIYI GECEN İŞİDİDE GECER SINIRLAR YPG NIN HİMAYETİN ELİNDE OLACAK OKADARRR ABD DEN İZİN ALMADAN BİR HALT İŞLİYEMEZLER

17
2
yanıtYanıtla
Tüm 135 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title