Haberler

İşçi Emeklisi Benli, Tatlı Dil ve Güler Yüze Kanıp Dolandırıldı

Ankara'nın Elmadağ ilçesi ile birlikte bölgede dolandırıcılık olaylarının ardı arkası kesilmiyor.

Ankara'nın Elmadağ ilçesi ile birlikte bölgede dolandırıcılık olaylarının ardı arkası kesilmiyor. Ellerinde, ' firmamızdan hediye kazandınız' diye getirdikleri ürünlerle vatandaşları dolandıranlar, kayıplara karışıyor. Elmadağ'ın Hasanoğlan Mahallesi'nde yaşayan işçi emeklisi 66 yaşındaki Yaşar Benli de dolandırıcıların kurbanı oldu. Benli, 18 Mart 2012 tarihinde evinin önündeki karları temizlerken takım elbiseli ve 30 yaşlarında birisinin ismiyle kendisini aradığını belirtirken, Aradığınız kişi benim dedim. Elindeki kağıtta benimle ilgili bilgiler vardı ve bana Ankara'da yaptığım bir alışveriş mağazasından hediye çekilişi sonrasında hediyeler kazandığımı ve hediyelerimi teslim etmeye geldiklerini söyledi. Ben de meraklanınca, telefonla mağaza yetkililerini de çağırıyorum dedi. Bir süre sonra 34 VV0 338 plakalı bir otomobil ile 2 erkek daha geldi. Bana, 'amca emeklilere destek için ikramiyeli çekilişler düzenliyoruz. Bu çekilişte bir elektrikli süpürge ve iki kol saati kazanmışsınız. Hediyelerini getirdik' diyerek teslim ettiler. Daha sonra mağzalarının beyaz eşya promosyon düzenlediklerini anlatarak buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası ve LCD televizyon kampanyasının tamamının bin 600 TL olduğunu, bu kampanyaya katılmam için peşinat olarak 840 TL kapora ile katılabileceğimi söylediler. Evlenecek oğlum olduğu için fiyatlar çok cazip geldi. Ben de kabul ettim. Kredi kartından bu insanlara istedikleri parayı çekerek teslim ettim ve bir takım evraklar imzaladım. Parayı alan dolandırıcılar bir yerlere telefon ederek, 'amca, beyaz eşyaların bu akşam saat 20.00'ye kadar evinize teslim edilecek' diye geldikleri araçlarına binerek gittiler. Akşama kadar eşyalar gelmeyince dolandırıldığımı anladım dedi.

Başından geçen olaydan sonra önce karakola, sonra elmadağ Emniyet Müdürlüğü'ne giderek dolandırıldığını belirttiğini söyleyen Yaşar Benli, ilgili şahıslar hakkında şikayetçi oldu. Kendisinin okuma ve yazması olmadığını da belirten Benli, tatlı dil ve güler yüz gösteren dolandırıcılara kandığını belirterek, Zaten 750 TL emekli maaşı alıp, eşim ve iki çocuğumla birlikte bir torunumu geçindirmeye çalışıyorum. Dolandırıcılara bir takım da evraklar imzaladım. Bakalım sonuçta daha neler çıkacak diye kara kara düşünmeye başladım. Tatlı dille, güler yüzle insanların gözünün içine bakarak dolandırıyorlar. Ben kandım, sakın bu insanlara kanmayın dedi. Elmadağ polisi ise, bu tür dolandırıcılık işleri işleri 50'ye yakın şikayet geldiğini belirterek, aynı gün Hasanoğlan Mahallesi'nde emekli bir polisin de aynı şekilde dolandırıldığını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hasanoğlan Elmadağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title