Haberler

Irak'taki Türk Şoförlerinin Kuyruk Çilesi

Irak'ın Kerkük kentinde taşıdıkları malları teslim etmek için bekleyişlerini sürdüren Türk tır şoförlerinin kuyruk çilesi devam ediyor.

Irak'ın Kerkük kentinde taşıdıkları malları teslim etmek için bekleyişlerini sürdüren Türk tır şoförlerinin kuyruk çilesi devam ediyor.

Alınan bilgilere göre Türkiye'den Irak'a gönderilen mallar, Kerkük'te toplandıktan sonra ülkenin diğer bölgelerine gönderiliyor. Irak hükümeti, Türkiye'deki firmalardan satın aldığı malları gıda karnesiyle "devlet yardımı" adı altında kendi vatandaşlarına dağıtıyor. Ancak Kerkük Gıda Ambarı'ndaki malların sevkıyatı, Bağdat'tan gelen kamyon ve tır sayısının az olması nedeniyle istenen miktarda yapılamadı. Stokların eritilemediği ve kapasitenin dolduğu ambara Türk tırlarının getirdiği yeni mallar alınamıyor.

Yaşanan sıkıntı nedeniyle tırların, Kerkük Gıda Ambarı önünde oluşturduğu kuyruk kilometrelerce uzunluğa ulaştı. Türkiye'den getirdikleri malları ambarlara bırakmak için yaklaşık iki haftadır bekleyişlerini sürdüren şoförler, daha önce yaşamadıkları durumun biran önce düzeltilmesini istiyor.

"Can güvenliğimiz yok"

Irak'a sıvı yağ taşıyan tır şoförü Ahmet Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "bekletildikleri yerde can güvenliklerinin olmadığını" belirterek, "15 gündür burada bekliyoruz. Yüklerimizi boşaltmadılar. Paramız da kalmadı. Türk ve Iraklı yetkililerinden yardım bekliyoruz" dedi.

Bir başka tır şoförü Hüseyin Giryer de "Yaklaşık 500 tır kuyrukta bekliyor. Terör örgütü IŞİD'e 15 kilometre mesafedeyiz. Bu nedenle can ve mal güvenliğimiz tehlikede" diye konuştu.

Müslüm Yağmur ise Kerkük'teki ambar yetkililerinin malları almadığını söyleyerek, iki haftadır aynı çileyi yaşadıklarını kaydetti.

Tır şoförü Mustafa Uğur ise bazen Kerkük'ün çevresinde yaşanan çatışma seslerini duyduklarını, bunun kendilerini rahatsız ettiğini ve korktuklarını ifade etti. Kerkük Ambar Kurumu'nun malları almadığını anlatan Uğur, yerel yetkililerin kendilerini anlamak istemediğini iddia etti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Bağdat Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

Kurban eti buzdolabında saklanır mı? Kurban eti hemen buzdolabına konur mu, ne kadar bekletilir? A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title