Haberler

İnternetten En Fazla Satın Aldığımız Ürünler Belli Oldu …

Güncelleme:

İnternetten alışveriş yapan tüketicilerin davranış, tercih ve tutumları üzerine yapılan araştırmalara göre, Türkiye'nin internet alışverişinde en çok parayı kitap ve müziğe harcadığı ortaya çıktı.

Interpress'in KPMG tarafından hazırlanan Küresel İnternet Tüketicileri Araştırması'ndan derlediği bilgilere göre, Türkiye internet alışverişinde parayı en çok kitap ve müziğe harcarken, bunu elektronik/bilgisayar, aksesuar, gıda, oyuncak/oyun/video oyunları, kadın ayakkabı/giyim ve spor malzemeleri kategorilerinin takip ettiği görüldü.

İNTERNETTEN ORTALAMA 15 ALIŞVERİŞ …

Aralarında Türkiye'nin de olduğu 51 ülkeden, yaşları 15 ile 70 arasında değişen ve son 12 ay içerisinde internetten en az bir ürün satın almış 18 bin 430 tüketicinin katıldığı ve internetten alışveriş yapan tüketicilerin davranış, tercih ve tutumlarını inceleyen araştırmaya göre, Türkiye'de internet tüketicilerinin yılda ortalama 15 internet alışverişi yaptığı ortaya çıktı. Bu oran Amerika ve Batı Avrupa'nın biraz altında olsa da Türkiye'nin gelişmiş ülkelerle yarıştığını göstermesi açısından dikkat çekti. Türkiye, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Latin Amerika ve Afrika'nın ise üzerinde yer alırken Asya'nın ise internetten alışveriş konusunda açık ara lider konumda olduğu tespit edildi.

AKSESUAR ÜRÜNLERİ ÖNE ÇIKIYOR…

E-ticaretin hızla büyüdüğünü gösteren araştırmaya göre, en çok satılan ürünlerin bölgelere göre farklılık gösterdiği belirlendi. Avustralya ve Belçika en çok internetten şarap alırken, ABD, Endonezya ve Türkiye'de ise aksesuar ürünlerinin öne çıktığı anlaşıldı. Hindistan, Rusya ve BAE telekomünikasyon ürünleri ve erkek ayakkabısı, Asya Pasifik, Rusya ve Orta ve Doğu Avrupa kozmetik, Brezilya ve Yunanistan ilaç ve sağlık bakım ürünleri, Afrika ve Ortadoğu ev eşyaları, İngiltere ve Çin market ürünleri, Finlandiya spor ürünleri, Fransa'nın ise çocuk giyimi, oyuncak ve oyunları tercih ettiği belirlendi. Öte yandan e-ticaret ile ilgili yılbaşından bu yana yazılı basına 17 bin 989 haber yansıdığı tespit edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Afrika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title