Haberler

İlköğretim Binasındaki Fen Lisesi Sorunu TBMM Gündemine Taşındı

Basın yayın organlarında çıkan "Ödemiş Fen Lisesi'nin bina sorunu" haberi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı.

Basın yayın organlarında çıkan "Ödemiş Fen Lisesi'nin bina sorunu" haberi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın Türeli, konuyu Meclis'e taşıyarak soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi. Yenikent Sitesi'ndeki Mehmet Tevfik İlköğretim Okulu binasında hizmet veren Fen Lisesi için hizmet binası yapılmadığına dikkat çeken Türeli, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in yanıtlaması istemiyle TBMM'de yazılı soru önergesi verdi.

Ödemiş'teki fen lisesinin niçin hizmet binası hazır olmadan eğitime başladığını soran CHP'li Türeli, Türkiye genelinde kendi hizmet binası dışında hizmet vermek zorunda kalan kaç tane okul bulunduğunu da Bakan Dinçer'e sordu.

Rahmi Aşkın Türeli, okulda yaşanan diğer sorunlara ilişkin de bilgi verirken şöyle konuştu: "İzmir'deki 3 fen lisesinden biri olma özelliği taşıyan söz konusu okul için Küçük Avulcuk köyünde 16 bin metrekare tahsisli arazi olmasına karşın, okulun yapımı için hala hayırsever vatandaşlarımızın desteği beklenmektedir. Okulun yapımı için henüz bir girişim başlatılmaması velilerin de tepkisine yol açmaktadır. Ayrıca, 96 öğrencinin eğitim gördüğü ve öğrencilerin yarısına yakınının Ödemiş dışından geldiği okulda öğrencilerin kalacağı bir pansiyonun olmaması da ayrı bir sıkıntıdır. Bu yüzden yatılı öğrencilerin bir bölümü Ödemiş Ticaret Odası Anadolu Öğretmen Lisesi'nde konaklarken diğerleri ev kiralamak zorunda kalmaktadır."

Milletvekili Türeli, Bakan Dinçer'den şu soruların da yanıtlanmasını istedi: "Türkiye genelinde kendi hizmet binası dışında hizmet vermek zorunda kalan kaç tane okul bulunmaktadır? Ödemiş Fen Lisesi niçin hizmet binası hazır olmadan eğitime başlamıştır? Hizmete açıldığı günden itibaren ilköğretim binasında eğitim veren Ödemiş Fen Lisesi'nde sağlıklı bir eğitim verildiğini düşünüyor musunuz? Ödemiş Fen Lisesinin hizmet binasının yapımı için Bakanlığınız tarafından başlatılan herhangi bir çalışma var mıdır? Eğer varsa hangi aşamadadır?" - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Rahmi Aşkın Türeli Türkiye Ödemiş İzmir Politika Güncel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title