Haberler

    İlk Yönetim Kurulu Toplantısından Önce Merz'le Görüştü

    CDU, 18 yıl sonra ilk kez Angela Merkel olmadan yönetim kurulu toplantısı yaptı.

    CDU, 18 yıl sonra ilk kez Angela Merkel olmadan yönetim kurulu toplantısı yaptı. 10 gün önce Merkel'in yerine CDU Genel Başkanı seçilen Annegret Kramp Karrenbauer, CDU yönetim kuruluna ilk kez liderlik yaptı. Karrenbauer'in, yönetim kurulu toplantısından önce kurultaydaki rakibi Friedrich Merz ile görüştüğü ortaya çıktı. İkilinin gizli görüşmesinin 90 dakikayı bulduğu belirtiliyor.

    Yapılan görüşmeyi Kramp Karrenbauer'in istediği öğrenilirken, yeni liderin, Merz'den parti içinde sorumluluk üstlenmesini istediği, partinin ekonomi politikalarına yön vermesi için teklifte bulunduğu iddia edildi. Merz'in ise parti içinde herhangi bir sorumluluk üstlenmeye sıcak bakmadığı, ekonomi konularında genel başkana gönüllü danışmanlık yapacağı belirtiliyor.

    LASCHET: MERZ GÖRÜNÜR OLMALI

    Partinin önemli isimleri ve yönetim kurulu üyeleri ise CDU Genel Başkanı Kramp Karrenbauer'in Merz ile görüşmesini olumlu değerlendirdi. Kuzey Ren Vestfalya Eyalet Başbakanı ve CDU Genel Başkan Yardımcısı Armin Laschet, görüşmeyi doğru bulduğunu söyledi. Laschet, "Görev kabul edip etmeyeceği kendi kararı. Merz'in önerileri ve düşüncelerinin parti programında yer almasını önemsiyorum. Benim umudum, onun parti içinde görünür olması" dedi.

    Federal Tarım Bakanı ve CDU Genel Başkan Yardımcısı Julia Klöckner ise görüşmeyi doğru bulduğunu ve önemsediğini belirtirken, "Kramp Karrenbauer ve Merz'e ihtiyacımız var. İkilinin görüşmesini doğru buluyorum" diye konuştu.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Angela Merkel Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title