Haberler

Son dakika! IKBY İçişleri Bakanlığı: "Erbil saldırısında 1 kişi yaralandı"

Güncelleme:

Son dakika haberlerine göre Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanlığı, gece saatlerinde Erbil kentindeki ABD Erbil Başkonsolosluğunu hedef alan füzeli saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Irak'ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) İçişleri Bakanlığı, gece saatlerinde Erbil kentindeki ABD Erbil Başkonsolosluğunu hedef alan füzeli saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, 01.00'de Erbil'in doğusundan 12 balistik füzenin fırlatıldığını belirterek, 1 kişinin hafif yaralandığını bildirdi. Füzelerin, ABD Erbil Başkonsolosluğu ve çevresinde yer alan Kürdistan 24 kanalı ile yerleşim alanlarına isabet ettiğinin kaydedildiği açıklamada saldırı sonucu bazı binaların ve evlerin hasar gördüğü de aktarıldı. Saldırıyı "korkak" olarak nitelendiren IKBY İçişleri Bakanlığı, "Erbil halkının içi rahat olsun, Erbil güvenlidir ve öyle de kalacak" ifadelerini kullandı.

Saldırı sonrası IKBY Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada herhangi bir can kaybı veya yaralının olmadığı belirtilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Erbil Irak Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title