Haberler

"İcra" Dolandırıcılığı Operasyonu: 5 Gözaltı

Haber-kamera.Oto Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri'nce yapılan çalışmada, bazı kişilerin icradan ihaleyle 15 ile 20 bin lira arasında satın aldıkları otobüsleri 200 bin liraya piyasaya sattıkları tespit edildi.

Haber-kamera: Mehmet AKTARAN-İSTANBUL DHA

Oto Hırsızlık Büro Amirliği Ekipleri'nce yapılan çalışmada, bazı kişilerin icradan ihaleyle 15 ile 20 bin lira arasında satın aldıkları otobüsleri 200 bin liraya piyasaya sattıkları tespit edildi.

Aradaki bu fahiş fiyat farkından şüphelenen ekipler, bu kişileri yakın takibe alarak müthiş bir dolandırıcılık yöntemini ortaya çıkardı.

Buna göre, şüphelilerin, "icra takibi başlatılan araçların sahibi ile anlaşarak motor, klima gibi teknik ve elektronik parçalarını söktükleri, bu şekilde icra müdürlüklere teslim ettikleri, açılan ihalede bu araçları çok ucuza satın aldıkları, satın aldıkları araçlara sökülen aksamları yeniden monte edip satarak haksız kazanç elde ettikleri" belirtildi.

Şüphelilerin 12 otobüs ve 2 otomobilden bu yöntemle dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi. Bu tespitler üzerine Tuzla ve Kağıthane'de yapılan operasyonda, Yıldıray K.(47), Yıldıray B.(46), Ali Galip B.(45), Mehmet Y.(52), Osman B.(31) yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri yapılan 5 şüpheli, 'Nitelikli Dolandırıcılık" suçlamasıyla Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne

sevk edildi.

?

Bilgi İçin:

Yıldıray K.(Kıran), Yıldıray B.(Ballıkaya), Ali Galip B.(Baştürk), Mehmet Y.(Yiğit), Osman B.(Bildik)

?

?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hırsızlık Büro Amirliği Ali Galip Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title