Haberler

Hürriyet Trenine Erzincan'da Büyük Coşku

Hürriyet Gazetesi ile TCDD'nin işbirliğiyle düzenlenen 'Hürriyet Hakkımızdır Treni, bugün Erzincan'da coşkuyla karşılandı.

Hürriyet Gazetesi ile TCDD'nin işbirliğiyle düzenlenen 'Hürriyet Hakkımızdır Treni, bugün Erzincan'da coşkuyla karşılandı.

Yolculuğuna 10 Mayıs günü Ankara'dan başlayan ve 11 Mayısta Kayseri'ye uğrayan Hürriyet Hakkımızdır Treni bugün sabah saatlerinde Erzincan'a ulaştı. Erzincan Garı'nda davul- zurna eşliğinde halk oyunları gösterileriyle karşılanan Hürriyet Hakkımızdır Treni'nde oluşturulan vagonda Doğal Afet Sigortası Kurumu (DASK) standında deprem simülasyonu gerçekleştirildi. Türkiye'de en büyük depremlerin yaşandığı Erzincan'da vatandaşlara büyük depremlere nasıl hazırlanılması gerektiği ve ne gibi önlemler alınması konuları anlatıldı.

Hürriyet Treni koordinatörü Emel Armutçu konuk ettiği Erzincan Valisi Abdülkadir Demir'e Hürriyet Gazetesi yazarları Sedat Ergin, Banu Tuna, Melike Karakartal ve Melis Alpan'la birlikte vagonları gezdirerek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

7. 4'LÜK SİMULASYON HEYECANLANDIRDI

Hürriyet Treni vagonlarındaki gezilerine deprem simülasyonu yapılan vagonla başlayan Vali Demir ve yazarlar, Richter ölçeğine göre 7. 4 büyüklüğündeki depremin canlandırılması anında heyecanlandı. DASK görevlisi Zafer Öğütçü'den deprem sırasında yapılması gerekenler konusunda bilgi alan Hürriyet yazarları, Vali Abdülkadir Demir'den Erzincan'ın depreme hazırlığını sordu. Erzincan'ın depreme hazır kentlerin başında geldiğini belirten Vali Demir, kentte 4 katın üzerinde bina bulunmadığını bildirdi. Kamu binalarının yüzde 97'sinin güçlendirildiğini, özel binaların da depreme dayanıklı olarak yapıldığını anlatan Vali Demir, insanların bu konuda bilinçlendiklerini kaydetti.

ATIŞLAR BAŞARISIZ

Türkiye Futbol Federasyonu'nun herkes için futbol birimi tarafından oluşturulan standı gezen Vali Demir ve yanındakiler burada futbol topunu hedefe konulan 3 delikten geçirmeye çalıştı. Hürriyet Yazarı Sedat Ergin de dün gece oynanan Beşiktaş – İstanbul Büyekşehir Türkiye Kupa maçında da yıldız futbolcuların penaltı kaçırdıklarını anlattı. Atışlar sonrası günün anısına Vali Abdülkadir Demir'e üzerinde Türkiye yazılı futbol topu hediye edildi.

Hürriyet Treni'nde bulunan TCDD'ye ait vagonu gezen Vali Demir, Hürriyet yazarları Ergin, Tuna, Karakartal ve Alpan, TCDD Yolcu Daire Başkan Yardımcısı Yusuf Tulğay ile Sivas Bölge Müdürü Hacı Ahmet Şener'den bölgeye gelecek hızlı tren projesi hakkında bilgi aldı. Trenin en önemli vagonlarından birini oluşturan konferans vagonuna geçen Vali Abdülkadir Demir ve yanındaki yazarlara burada yapılan eğitim çalışmaları hakkında bilgi verildi. Hürriyet Treni Koordinatörü Emel Armutçu, konferans vagonunda gittikleri yerlerde kadına yönelik şiddet konularında eğitim verdiklerini, ayrıca yaklaşan seçimlerde aday olan kadın milletvekili adaylarıyla da görüşmeler yaptıklarını anlattı.

Erzincan CAZİBE MERKEZİ OLDU

Konferans vagonunda yazarların Erzincan'la ilgili sorularını cevaplandıran Vali Abdülkadir Demir, kentin 5- 6 yılda bölgenin en önemli cazibe merkezi haline geleceğini belirtti.

Projesi hazırlanan hızlı trenle birlikte karayolu ulaşımının yapılan yatırımlarla büyük bir gelişme kaydettiğini, hava ulaşımında da artık sorun olmadığını haftanın her günü Ankara ve İstanbul'a seferler olduğunu anlatan Vali Demir, özellikle demiryolu projesiyle Erzincan'ın Orta Asya'ya bağlantısının sağlanacağını ifade etti.

Erzincan'da turizm ve sanayi sektörüne yönelik yatırımlara ağırlık verileceğini vurgulayan Vali Demir, 3 milyon metrekare alan üzerinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nde kapasitenin yüzde 70'leri geçtiğini, ikinci organize sanayi bölgesi için arayışlara başladıklarını bildirdi. Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu döneminde turizm sektörü için hazırlanan Ergan Dağı projesinin de tamamlandığını kaydeden Vali Demir, burada artık kayak yapmanın büyük bir keyif haline geleceğini söyledi.

Kente yapılan yatırımlarda Erzincanlı olan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın büyük emeği olduğuna dikkati çeken Vali Abdülkadir Demir, Yıldırım'ın kente yeni bir vizyon kazandırdığını anlattı. Kent nüfusunun ilk defa 12 bin kişi arttığını vurgulayan Bakan Yıldırım, Erzincan'ın 5- 6 yıl içerisinde yapılan yatırımlarla bölgenin en önemli cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı.

Konferans vagonunda kadına yönelik şiddet konusunda da bilgiler veren Vali Abdülkadir Demir, Erzincan'da eksikliği hissedilen kadın sığınma evini kurmak için hazırlıklar yaptıklarını ve bina kiraladıklarını belirtti.

HÜRRİYET TRENİ COŞKUSU

Bu arada Erzincan Tren garında kurulan stantlara vatandaşlar ve öğrenciler ilgi gösterdi. Kent merkezindeki okullardan gelen öğrencilerin bilgilendirildiği stantlarda en büyük ilgiyi 75'inci Yıl Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nden gelen engelli öğrenciler gördü. Vagonları gezen öğrencilerin davul-zurna eşliğinde halay çekmelerini davetliler izlerken alkışladı.

Aydın Doğan Vakfı'nın Uluslararası Karikatür Yarışması'nda dereceye giren eserlerin sergilendiği Erzincan Garı'nda çocuklar için tiyatro gösterisi yapıldı.

Hürriyet Treni'nin Erzincan programına Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkan Vekili Mehmet Şireci, Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan, Koordinatör Emel Armutçu, Hürriyet Gazetesi yazarları Sedat Ergin, Banu Tuna, Melike Karakartal, Melis Alpan, TCDD Yolcu Daire Başkan Yardımcısı Yusuf Tulğay ile Sivas Bölge Müdürü Hacı Ahmet Şener, daire müdürleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. - Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title