Haberler

Hdp Eş Genel Başkan Yardımcısı Oluç - Alanya'daki Gerginlik

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç'un açıklamaları, Alanya'daki gerginlik- HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Oluç: - "Alanya'nın barışını bozmak üzere atılmış adımlardır, bu nedenle bunların engellenmesi gerektiğini düşünüyoruz" HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, Alanya ilçesinde teröre karşı tepki yürüyüşünün ardından çıkan gerginliğe ilişkin, "Alanya'nın barışını bozmak üzere atılmış adımlardır, bunların engellenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç'un açıklamaları, Alanya'daki gerginlik- HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Oluç: - " Alanya'nın barışını bozmak üzere atılmış adımlardır, bu nedenle bunların engellenmesi gerektiğini düşünüyoruz" HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Hakkı Saruhan Oluç, Alanya ilçesinde teröre karşı tepki yürüyüşünün ardından çıkan gerginliğe ilişkin, "Alanya'nın barışını bozmak üzere atılmış adımlardır, bunların engellenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.Oluç, partisinin Antalya il başkanlığında düzenlendiği basın toplantısında, farklı kimliklere ve kültürlere sahip insanların ortak yaşamının bozulmaması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Bu konuda Ankara ve Antalya'da ilgili kurum ve sivil toplum örgütleriyle görüştüklerini anlatan Oluç, şunları kaydetti: "Beklentimizin Alanya'da da diğer Antalya ilçelerinde de tekrar huzurun sağlanması, demokratik siyasetin önüne herhangi bir engel çıkartılmaması, farklı kültürlerden, kimliklerden olan yurttaşlarımızın arasında herhangi bir husumetin gelişmemesi ve insanların hem ekonomik hem ticari hem de siyasi faaliyetlerini barış içinde huzur içinde birlikte sürdürebilmeleridir. Antalya'da yaşayan bütün yurttaşlarımızın gerekli hassasiyeti, duyarlılığı göstereceğine inanıyoruz."Bir gazetecinin, olayların ardından gözaltıları hatırlatması üzerine Oluç, Alanya'da saldırıya uğrayanların parti binalarını korumaya çalışan arkadaşları olduğunu ve onların da gözaltına alındığını öne sürdü.Konunun takipçisi olacaklarını ifade eden Oluç, "Alanya'nın barışını bozmak üzere atılmış adımlardır. Bu nedenle bunların engellenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hukuki bütün adımları biz de atıyoruz. Saldırı yapanların fotoğrafları, videoları bizde de mevcut. Hukuki işlemleri başlatıyoruz. Bu konuda suç duyurularımızı yapacağız" diye konuştu.- Çözüm SüreciÇözüm Süreci'nin Türkiye'nin en önemli meselelerinden olduğunu, barışın sağlanabilmesi için bunu önemsediklerini belirten Oluç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Esas itibarıyla bütün atılmış adımlar, şu anda Cumhurbaşkanı'nın deyimiyle, 'Buzdolabına kaldırılmıştır'. Bizim deyimimizle 'Müzakere masasının bacakları kırılmıştır'. Bunun doğru bir şey olmadığını düşünüyoruz. Türkiye'de hiçbir gencimizin hangi üniformayı taşırsa taşısın hiç önemli değil, hiçbir gencimizin yaşamını yitirmemesi gerekiyor. Biz bunun için mücadele ettik, bunun için mücadeleye devam ediyoruz. Müzakerelerin tekrardan başlaması gerekiyor, mutlaka çatışmaların sona ermesi gerekir, demokratik bir müzakere ortamın sağlanması gerekir."

Kaynak: AA / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Saruhan Oluç Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title