Haberler

Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı (1) - İstanbul

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, dünyada en çok ülkeye uçan havayolu unvanını taşımanın yanı sıra dünyada ilk beşe girmeyi hedefini hava kargoda da koymuş bir şirket olduklarını belirtti.

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, dünyada en çok ülkeye uçan havayolu unvanını taşımanın yanı sıra dünyada ilk beşe girmeyi hedefini hava kargoda da koymuş bir şirket olduklarını belirtti.

THY, İbn Haldun Üniversitesi ve Airbus tarafından düzenlenen "Hava Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programı'nın tanıtımı havayolu şirketinin Yeşilköy'deki Genel Müdürlük Binası'nda yapıldı.

Aycı, buradaki yaptığı açıklamada, İbn Haldun gibi medeniyet ve düşünce dünyasına ışık tutmuş ilim adamının ismiyle açılan üniversite ile Airbus arasındaki iş birliğinin çok önemli olduğunu belirtti.

THY'nin geleceğinin daha da teminat altında olması için insan kaynağı yetkinliğinin sağlanması ve çalışanların kariyer yollarının açılması adına vereceği eğitimler için İbn Haldun Üniversitesi'ne teşekkür eden Aycı, Airbus'un da THY'nin en önemli iş ortaklarından bir tanesi olduğunu belirtti.

Aycı, THY'nin yeni uçaklarla ve teknolojilerle donanmasında bu firmanın çok destekleri olduğunu ifade ederek, "THY'nin son 15 yıldaki bu büyümesi, gelişmesi ve şahlanışına verdikleri destekten dolayı Airbus firmasına teşekkürü bir borç biliyorum." diye konuştu

" Afrika'da 52. nokta geliyor."

THY'nin yolcunun yanı sıra kargo taşımacılığında önemli adımlar attığına değinen Aycı, şöyle devam etti:

"Özellikle kargoda bu yıl 82. noktayı da açtık hamd olsun. Geçen sene 55-56 noktadayken bu yıl bunu 82'ye getirmemiz, artık kargoda da dünyada en çok ülkeye uçan havayolu unvanını taşımak suretiyle, dünyada ilk beşe girmeyi hedefini hava kargoda da koymuş bir şirketiz. Yolcu taşımacılığı konusunda az evvel İrfan hocam meseleleri o kadar güzel özetledi ki, bugün, Afrika'da 51. noktayı açtık. Şimdi Afrika'da 52. nokta geliyor. Freetown'u (Sierra Leone) çok yakın bir zamanda inşallah açacağız. Freetown ile birlikte 52. noktayı da inşallah Afrika'da açmış olacağız. Afrika'da büyümeye devam, Afrika'da ufkumuza devam."

İlker Aycı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iki hafta önce Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirdiği kabulünde kendilerine bir hedefi gösterdiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabülde kendilerine "Hem filomuzu geliştirerek, dünyada en büyük filoya sahip olan havayolu konumuna geleceksiniz. Hem de dünyanın en ücra köşelerine bile uçacaksınız" dediğini anımsatan Aycı, bu hedefin çok önemli bir vizyon olduğunu bildirdi.

Aycı, THY'nin değerli çalışanlarının konulan hedefi başaracaklarına inancının tam olduğunu kaydetti.

Bu hedefi kaliteli insan kaynağı olmadan başaramayacaklarını dile getiren Aycı, insan kaynaklarını artırmak için eğitime çok ihtiyaçları olduğunu belirtti.

İbn Haldun Üniversitesi'nin diğer markalarla birlikte iyi bir yere geleceğini aktaran Aycı, üniversitenin bunu başarabilecek ufka ve mütevelli heyetine sahip olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, THY'nin genç çalışanların verdiği görüntüden çok büyük memnuniyet duyduğunu, bunu güzel sözlerle ifade ettiğini aktaran Aycı, "Biz gençlere buralar emanet edildiyse biz de yeni genç arkadaşları yetiştirip onlara buraları emanet etmeliyiz." dedi.

Aycı, Airbus ve İbn Haldun Üniversitesi'nin iş birliğiyle düzenlediklerini yüksek lisans programından gençlerin başarıyla mezun olduğunu hep birlikte göreceklerini kaydetti.

Toplantının konusu olan yüksek lisans programının isminin sadece İngilizce olarak ekranda yazıldığını gören Aycı, gelecekteki programlarda ekranda Türkçesinin de yer alması gerektiğini söyledi.

Aycı, Türkçenin de çok değerli bir dil olduğunu, bu dilin dünyada yayılmasında THY'nin de bir misyonunun olduğuna değinerek, "Gelecekteki uçaklarımızı, yeni uçaklarımızı tasarlarken de bir tarafına 'Turkish Airlines' yazarken diğer tarafına da inşallah oraya bir 'Türk Hava Yolları' yazmanın da faydalı olacağını düşünüyorum. İnşallah bunu yönetim kurulumuzla tartışır, karara bağlarsak belki onu da yapmış oluruz." şeklinde konuştu.

İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, Türkiye'nin iki uluslararası markası olduğunu, bunlardan birinin "Recep Tayyip Erdoğan" diğerinin de "THY" olduğunu belirtti.

Gündüz, istikbali göklerde arayan ve göklere doğru yükselen THY ile istikbali köklerde arayan, bunun derinliğine inmeye çalışan İbn Haldun Üniversitesi'nin iş birliğinde yüksek lisans programı düzenlediklerini ifade etti.

THY ve Airbus gibi iki büyük markayla iş birliği yaptıkları için gurur duyduklarını dile getiren Gündüz, "Özellikle taşımacılık sektörünün kaliteli insan gücüne olan ihtiyacını düşünerek, böyle bir iş birliği ortaya çıkmış. Bu iş birliğinin çok daha verimli geleceğe doğru tırmanacağını düşünüyorum. Öbür taraftan şampiyon olmak kolay da şampiyon kalmak zordur. THY, başından bugüne bir yükseliş trendini yakalamış ama bunun sürdürülebilir ve devamlı olması lazım. İşte bu tür programlar, sürekli gelişmeyi devam ettirmek ve şampiyonluğu kalıcı hale getirmenin en büyük göstergesidir." değerlendirmesini yaptı.

"Entebbe, artık Mahmutpaşa (Çarşısı) gibi olmuş."

Prof. Dr. Gündüz, THY'nin yolcu taşıma dışından kargoya da önem vermesini yürekten tebrik ettiğini, Afrika'da daha önce 9 noktaya uçan THY'nin bunu artırmasının çok değerli olduğunu belirtti.

THY'nin seferleri sayesinde Uganda'nın Entebbe kentinde artık Türkiye'de üretilen şekerleme, ayakkabı, elbise, beyaz eşya, tekstil ve inşaat malzemelerinin satıldığını ifade ederek, "Entebbe, artık Mahmutpaşa (Çarşısı) gibi olmuş. Bu imkanları tanıyan THY'ye şükranlarımızı sunuyoruz. Bu Türkiye'nin büyümesidir. Gidemediğimiz yer sizin değildir." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türk Hava Yolları İbn Haldun Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title