Haberler

Hastane Fareleri Çökertildi

Hastanelerdeki hasta ve yakınlarından para çalan 16 kişilik şebekeye polis darbesi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Masası ekipleri, 81 il ve bunlara bağlı ilçelerdeki hastanelerdeki hasta ve yakınlarından para çalan 16 kişilik şebekeyi çökertti. Bir kişinin hala firarda olduğu hırsızlık şebekesi elemanlarının bu yöntemle aylık gelirinin 150 bin lira civarında olduğu tespit edildi.

Türkiye'nin 81 il ve ilçelerindeki hastanelerin danışma, kayıt bölümü, kan alma ünitesi, poliklinik önleri gibi yerlerde sıra bekleyen ve özellikle yaşlı olan kişileri seçerek 4 ile 6 kişi tarafından sıkıştılarak cüzdan, para, cep telefonlarını çalan 16 kişilik şebeke elemanları 4 aylık bir çalışma sonucu ele geçirildi. Bir kişinin aranmasına ise devam ediliyor.

Hırsızlık masası dedektifleri, hastanelerde hırsızlığa uğrayan hasta ve hasta yakınlarından oluşan şikayetler üzerine öncelikle başkent ve diğer il ve ilçelerin hastane güvenlik kameralarını inceledi. Ardından olayların çok olduğu bölgelerde dedektifler özel yöntemlerle kamera kullanarak meydana gelen hırsızlıkları tespit etti. Akıllara durgunluk verecek şekilde sıra bekleyen hasta ve yakınlarından hırsızlık yapan şebeke elemanları İstanbul, Kırıkkale ve Ankara'da yapılan operasyonlarla ele geçirildi.

KANSERLİ ÇOCUĞU İÇİN Ankara'YA GELEN BABAYI ÇARPTILAR

Kocaeli'nde 8 yaşındaki kanserli çocuğunun tedavisi için Ankara'ya gelen çaresiz bir babanın da hırsızlık mağduru olduğu ortaya çıktı. Çevresinden bulduğu 500 liralık borçla çocuğunu başkente getirebilen ve Gazi Hastanesi'nde tetkik yaptırmak için sıra beklerken parası çalınan kişi, hırsızlık şebekesinin ele geçirilmesinin ardından Ankara'ya gelerek hırsızları gözyaşları arasında tespit etti.

4'ER KİŞİLİK GRUPLARLA ÇALIŞIYORLARDI

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık bürosu dedektifleri, şebeke elemanlarının 4'er kişilik gruplar halinde çalıştıklarını tespit etti. Şebeke elemanları, Başkent'te buluşarak, Türkiye'nin Kuzey, Güney, Doğu ve Batısı olarak tespit ettikleri illere 4'er kişilik gruplar halinde seyahat ediyorlardı. Gittikleri yön üzerindeki il ve ilçelerdeki kalabalık hastanelere giren şebeke elemanları, burada sıra bekleyen hasta ve yakınlarından hırsızlık yaptıktan sonra, başka gruplarla yön değiştiriyorlardı.

TELEFONLARDA ŞİFRELİ KONUŞUYORLARDI

Teknik takiplede bir süre izlenen hırsızlık şebekesi üyelerinin konuşmalarını şifreli olarak yaptıklarıda tespit edildi.

MAL VARLIKLARINA EL KONULACAK

Türkiye genilinde hırsızlık yapan şebekenin aylık olarak yaklaşık 150 bin lira gelir elde etiklerinin tespit edildiği, başta banka hesapları olmak üzere mal varlıklarıyla ilgili çalışmaların başladığı ve bunlara el konulacağı öğrenildi.

MAHKEMECE TUTUKLANDILAR

Ankara, istanbul ve Kırıkkale de yapılan eş zamanlı operasyon neticesinde çete lideri Cebri Ç. , başta olmak üzere, Nurettin Ç. , Esat T. , Zekeriya T. , Mert K. , Gürsel Ç. , Ali T. , Cemil Ç. , Gökmen Ç. , Ramazan K. , Necati Ö. ve Gazi K. isimli şebeke üyeleri çıkarıldıkları Cumhuriyet Başsavcılığı'na mevcutlu olarak sevk edildiler. Firarda olan ihsan K. 'nın yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Şebeke üyeleri ve evlerinde yapılan aramalarda bir adet kurusıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 5 adet suç işlemekte kullandıkalır cep telefonları da ele geçirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title