Haberler

Harbin'de Bahar Bayramı için ateş ejderhası dansı gösterisi

Güncelleme:

Çin'in kuzeydoğusundaki Harbin şehrinde, Tongliang Ejderha Dansı ekibinin gerçekleştirdiği büyük bir ateş ejderhası dansı gösterisi turistlere unutulmaz anlar yaşattı. Tongliang Ejderha Dansı, diğer geleneksel ejderha danslarından farklı olarak ateşler ve kıvılcımlarla gerçekleştiriliyor.

HARBİN, 30 Ocak (Xinhua) -- Çin'in kuzeydoğusundaki Heilongjiang eyaletinin merkezi Harbin'de yaklaşan Bahar Bayramı'nı karşılamak üzere büyük bir ateş ejderhası dansı gösterisi sahnelendi. Tongliang Ejderha Dansı ekibinin Chongqing Belediyesi'nin Tongliang bölgesinde başladığı performans turunun son durağı olarak Harbin'de gerçekleştirdiği bu gösteri, turistlere unutulmaz anlar yaşattı.

Tongliang'da binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan Tongliang Ejderha Dansı, 2006 yılının Mayıs ayında ulusal somut olmayan kültürel miras listesine dahil edilmişti.

Tongliang Ejderha Dansı, diğer geleneksel ejderha danslarından önemli ölçüde farklı çünkü bu dans yaklaşık 1.500 santigrat derecede eritilmiş demirden oluşan "ateşler" veya "kıvılcımlar" ile gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Bahar Bayramı Kültür Kültür Sanat Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title