Haberler

Hakkari'nin Su Sorununu Çözecek Proojenin Yapımı Sürüyor

Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, 3 bin 700 rakımlı Berçelan Yaylası'nda çalışmaları devam eden 28 milyon 487 bin 777 lira bedelli içme suyu projesi çalışmalarını yerinde denetledi.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, 3 bin 700 rakımlı Berçelan Yaylası'nda çalışmaları devam eden 28 milyon 487 bin 777 lira bedelli içme suyu projesi çalışmalarını yerinde denetledi.

Hakkari Belediyesi'nin kentte yıllardır yaşanan içme suyu sıkıntısını gidermek için 2014 yılının Ekim ayında başlattığı çalışmalar sürüyor. Kentin çeşitli noktalarına kurulacak olan depoların yapım işlemlerine başlanırken, içme sularının ana kaynak bölgelerinden biri olan Berçelan Yaylası'nda da çalışmalar hızla sürdürülüyor. Merkeze 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve yükseltisi 2 bin 500 ila 3 bin 250 metre arasında değişen bölgede, Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi denetlemede bulundu.

Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu, kentin içme suyu hattının 1980 yılında yapıldığını ve zamanla artan nüfus nedeniyle yetersiz kaldığını belirterek, artık her evde 24 saat suların akacağını söyledi. İki yıl içerisinde Hakkari'de tüm alt yapı sorunlarını çözeceklerini ve bunun ardından üst yapı çalışmalarına başlayacaklarını anlatan Hatipoğlu, imar yollarından geçecek çalışmalar için de vatandaşlardan gerekli duyarlılığı gösterip belediyeye destek olmalarını istedi. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dilek Hatipoğlu Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title