Haberler

Hakkari'de Kar Yağışı

"Vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını istiyoruz" dedi.

Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle kriz merkezi oluşturduklarını belirterek,

"Vatandaşlarımızdan zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını istiyoruz" dedi.

Bedirhanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakkari'de bu yıl yoğun kar yağışının etkili olduğunu söyledi.

Kar kalınlığının şehir merkezinde yer yer 2 metreyi bulduğunu ve bu nedenle afet durumunun oluştuğunu kaydeden Bedirhanoğlu, şöyle konuştu:

"Bu afet durumunun halkımız açısından sıkıntısız ya da en az sıkıntılı bir şekilde geçebilmesi için belediye olarak elimizden gelen çabayı sarf etmek üzere, bir kriz merkezi oluşturduk. Vatandaş '185' numaralı telefonu arayarak merkezimize ulaşabilir. Kriz merkezimiz 24 saat boyunca çalışacak. 7 ekiple, geceli gündüzlü çalışıyoruz. Ayrıca tüm belediye meclis üyelerimiz, nöbetleşe bu çalışmaya dahil olacak. Günde en az 4 belediye meclis üyemiz de kriz yönetimiyle birlikte çalışacak."

"Zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmasın"

İl Özel İdaresi ve bazı iş adamlarından iş makinesi talebinde bulunduklarını belirten Bedirhanoğlu, taleplerine genelde olumlu cevap verildiğini söyledi.

Şehir merkezinde belediye araçlarıyla toplam 14 iş makinesinin çalışma yürüttüğünü aktaran Bedirhanoğlu, şunları kaydetti:

"İl Özel İdaresi yetkilileri de bize gereken desteği vereceklerini belirtti. Bize destek veren İl Özel İdaresi yetkilileri ve iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımızın böyle bir afet karşısında, sıkıntıya girmemesi mümkün değil. Vatandaşlardan bu afet durumunu atlatana kadar, sabırlı olmalarını istiyoruz. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamalarını ve olağanüstü bir durumda da belediyemizi aramalarını istiyoruz. Kar yağışı yoğun bir şekilde devam etmekte. Bu nedenle ekiplerimiz ana arterleri açık tutmaya çalışıyor. Şimdilik ne kadar yol açarsak açalım, kar yağışı devam ettiği için yollar tekrar kapanıyor."

Ayrıca çığ düşmesi sonucu Golan mevkisindeki su kaynaklarının kesintiye uğradığını da ifade eden Bedirhanoğlu, kar yağışı nedeniyle bölgeye ulaşma şanslarının olmadığını bildirdi.

Muhabir: Nevzat Taş / Sıtkı Yıldız / Berin Arslan Çetin

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - HAKKARİ

Kaynak: AA / Güncel

Fadıl Bedirhanoğlu Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title