Haberler

Güzelcehisar'ın turizm alt yapısı güçlenecek

Güncelleme:

Bartın İl Özel İdaresinin başvurusuyla Batı Karadeniz Kalkına Ajansı (BAKKA) tarafından 2020 yılı Barın ili Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen "Güzelcehisar Turizm Köyü Altyapısını Güçlendiriyor" projesi sözleşmesi imzalandı.

Bartın İl Özel İdaresinin başvurusuyla Batı Karadeniz Kalkına Ajansı (BAKKA) tarafından 2020 yılı Barın ili Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında kabul edilen "Güzelcehisar Turizm Köyü Altyapısını Güçlendiriyor" projesi sözleşmesi imzalandı.

Sözleşme, Bartın Valisi Sinan Güner ve Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Metin Çetin arasında imzalandı.

Proje ile Batı Karadeniz Bölgesinin yöresel, geleneksel ve özgün mimari dokusu göz önünde bulundurularak tarihi, doğal ve kültürel potansiyele sahip Bartın'ın alternatif turizm altyapısının geliştirilmesine katkı sağlanması ve 80 milyon yıl önce oluşmuş lav sütunlarıyla turizm potansiyeli yüksek olan Güzelcehisar köyünün turizm çeşitliliğini ve ağını genişletmek hedefleniyor.

Bu hedefler doğrultusunda Güzelcehisar köyünde bulunan 65 adet yapının dış cephe restorasyonunun yapılması, eski köy okulunun "gastronomi merkezi" olarak kullanılması ve bu merkezde bölgede yaşayan kadınlara eğitim verilerek istihdam sağlanmasına yönelik faaliyetler yürütülecek.

Bartın'ın turistik cazibe merkezi haline getirilmesi amacıyla 1 milyon 909 bin 69,11 TL bütçeli proje için BAKKA, 1 milyon 431 bin 801,83 TL hibe desteği verecek. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Batı Karadeniz Sinan Güner Bartın Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title