Haberler

Güzel Konuşmanın 'Sırrı' nı Verdi

Güncelleme:

TRT Spikeri Sırrı Er "Doğru İletişim ve Düzgün Türkçe" konulu verdiği seminer ile ESTİM çalışanlarına güzel konuşmanın ipuçlarını verdi.

TRT Spikeri Sırrı Er "Doğru İletişim ve Düzgün Türkçe" konulu verdiği seminer ile Esenler Belediyesi Toplumsal İletişim Merkezi (ESTİM) çalışanlarına güzel konuşmanın ipuçlarını verdi.

Esenler Belediyesi personel içi verdiği eğitimler ile çalışanlarının daha donanımlı bireyler olması amacıyla, seminerler düzenlenmeye devam ediyor. Trt Spikeri ve Uzman Eğitmen Sırrı Er, "Doğru İletişim ve Düzgün Türkçe" konulu seminerinde, insanlarla doğru bir şekilde iletişime geçmeyi ve Türkçe'yi doğru kullanmanın tüyolarını verdi. Sırrı Er, Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimde, ESTİM personeline etkili ve güzel konuşma sanatıyla ilgili önemli bilgiler verdi. "Temel Konuşma Teknikleri – Diksiyon", "Etkili ve Güzel Konuşma Sanatı", "Sözün Büyüsü" ve "Dünden Bugüne Söz Söyleme Sanatı Üzerine Altın Sözler" isimli kitapların da yazarı olan Sırrı Er, İnsanlarla iletişimde beden dili ve diksoyunun doğru kulanımının çok önemli olduğunu belirtti.

ASALAK SESTEN KAÇININ

Konuşmasında hiç asalak sesler çıkarmadığını belirten Er, bunu kelime hazinesinin geniş olmasına bağladı. Günlük konuşmalarda dahi 'eeeee' ve 'ııııı' gibi asalak seslerin kullanılmaması gerektiğini söyleyen Er, "Güzel konuşma, yerine, zamanına, kişisine uygun olarak yapılan ve anlatım bozukluğu olmayan konuşmadır" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Esenler Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title