Haberler

Güreşçi Develeri Yetiştiren Anne-kız Belgesel Oldu

ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesine bağlı Kutluoba köyünde, dededen kalma güreşçi deve yetiştiriciliğini 20 yıldır devam ettiren ve güreş alanlarına gelen Seniha Yüksel (70) ile kızı Habibe Yüksel'in (45) hikayesi, belgesele konu oldu.

ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesine bağlı Kutluoba köyünde, dededen kalma güreşçi deve yetiştiriciliğini 20 yıldır devam ettiren ve güreş alanlarına gelen Seniha Yüksel (70) ile kızı Habibe Yüksel'in (45) hikayesi, belgesele konu oldu. 52 dakikalık 'Namın Yürüsün' belgeselinde, anne kızın develeriyle birlikte sürdürdükleri yaşamları anlatılıyor.

Bayramiç ilçesine bağlı Kutluoba köyünde, dededen kalma 70 yıllık deveciliği devam ettiren Seniha Yüksel ve kızı Habibe Yüksel'in 20 yıldır deve güreşi arenalarında geçen hayatları ile devecilik kültürüyle içiçe olan yaşamlarının belgeseli çekildi.  Aslen Bayramiçli olan ve profesyonel fotoğrafçılık yapan Serkan Uslu, 5 yıl önce Bayramiç'te güreş alanında gördüğü deveci Seniha Yüksel ile kızı Habibe Yüksel'in güreş arenasında fotoğraflarını çekmeye başladı. Fotoğraflarla yetinmeyen Uslu, güreş alanında video görüntülerini de çektiği anne ve kızı belgesel yapmaya karar verdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle 52 dakikalık 'Namın Yürüsün' belgeselinde Seniha ve Habibe Yüksel'in deve güreşlerindeki video görüntülerinin yanı sıra, develerin günlük hayatta bakımlarının yapıldığı görüntüler de yer aldı.

'NAMIMIZ YÜRÜSÜN'

Habibe Yüksel, "Serkan Bey, beş yıl önce bize geldi. Annem ve benim,  develerimizin de yer alacağı bir belgeselini çekmek istediğini iletti. Biz de kabul ettik. Deve güreşi arenalarında bizi adım adım takip etti ve belgeselimizi çekti. Devecilik hayatımız 'Namın Yürüsün' belgeselinde yer aldı. Mutluyuz. Annem ve benim deve merakım dedelerimizden gelir. Deveyi sevmeyen insan bu zorlu yolu seçmez. Namımız yürüsün diyorum" dedi.

BELGESELİN GALASI, BAYRAMİÇ'TE YAPILACAK

Belgesele imza atan Serkan Uslu da "Bayramiç'te deve güreşi arenasında Seniha Yüksel ile kızı Habibe Yüksel'i gördüm. İlk defa bir kadının deve güreşlerine katıldığını ve Efecan1, Efecan 2 isimli develerini güreştirdiğine şahit oldum. Bu durum dikkatimi çekti. Fotoğraflarını çekerken, bir belgeselin daha iyi olacağı kanaatine vardım. Son 4 yıldır da Bayramiç'te develerine bakarlarken, çeşitli güreş alanlarda develerini güreştirirken, anne ve kızın video görüntülerini çektim. Projem, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklendi. Deveci anne kızın belgeselini bitirdim. 'Namın Yürüsün' belgeselinin galasını da Bayramiç ilçesinde yapacağım" diye konuştu. - Bayramiççanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bayramiç Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917 Merkez Bankası Mayıs ayı faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 23 Mayıs Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 23 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 23 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Trafik kazası tespit tutanağı nasıl doldurulur? Kaza raporu E-devlet sorgula! Kaza Tespit Tutanağı nedir, nasıl yazılır? Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi!
Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title