Haberler

Güney Kore, Kore Savaşı'nda Ölen 88 Çinli Askerin Kalıntılarını Çin'e İade Etti

Güncelleme:

INCHEON, 16 Eylül (Xinhua) -- Güney Kore, 1950-1953 Kore Savaşı'nda ölen 88 Çinli askerin kalıntılarını ve eşyalarını Cuma günü Çin'e iade etti.

INCHEON, 16 Eylül (Xinhua) -- Güney Kore, 1950-1953 Kore Savaşı'nda ölen 88 Çinli askerin kalıntılarını ve eşyalarını Cuma günü Çin'e iade etti. Dokuzuncu iade töreni, Güney Kore'nin başkenti Seul'un batısında bulunan Incheon Uluslararası Havaalanı'nda Çin Gazi İşleri Bakan Yardımcısı Chang Zhengguo'nun başkanlık ettiği Çinli heyet ile Güney Kore Dışişleri Bakanı İkinci Yardımcısı Lee Do-hoon'un yanı sıra Güney Kore Savunma Bakanlığından yetkililerin de katılımıyla düzenlendi. Törende Çin ve Güney Kore temsilcileri bir teslim belgesi imzaladı. Çin'in Güney Kore Büyükelçisi Xing Haiming, şehitlerin tabutlarının üzerini Çin ulusal bayrağıyla örttü ve ardından Çin tarafı bir anma töreni gerçekleştirdi.

Çinli merasim kıtası tabutlara, ölen askerlerleri Çin'e götürecek olan Çin Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçağa kadar eşlik etti. Bu yılki törende konuşan Chang, Çin ve Güney Kore'nin birlikte üst üste dokuz yıldır Güney Kore'de bulunan Çin Halkı Gönüllüleri şehitlerinin cenazelerinin teslimini gerçekleştirdiklerini ve bu kapsamda toplam 913 Çinli askerin kalıntılarının insani ilkeler ile dostluk ve uygulamaya dönük işbirliği ruhuna uygun bir şekilde anavatanlarına iade edildiğini belirtti. Bu yılın Çin ve Güney Kore arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 30. yıl dönümü olduğunun altını çizen Chang, şehit cenazelerinin teslim edilmesinin, Çin-Güney Kore ilişkilerinin çağın ruhuna uygun bir şekilde geliştiğine dair önemli bir işaret olduğunu belirtti. Chang, Çin tarafının, Güney Kore tarafının konuya ilişkin gösterdiği gayreti takdir ettiğini ve Güney Kore ile bu pragmatik ve dostane işbirliğini daha da ileri taşıyarak daha fazla sayıda şehide ait kalıntıları anavatana çok geç olmayan bir tarihte getirecek şekilde Güney Kore'deki Çin Halkı Gönüllüleri şehitlerinin kalıntılarının korunması işine daha fazla destek vereceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Güney Kore Eylül Kore Haberler

title