Haberler

Güney Afrika Cumhurbaşkanı, ulusal sağlık sigortası yasa tasarısını imzaladı

Güncelleme:

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, genel seçimlere iki hafta kala, tüm vatandaşların evrensel standartlarda sağlık hizmetlerine eşit ve ücretsiz erişimini sağlayan ulusal sağlık sigortası yasa tasarısını imzaladı. Tasarı, sağlık hizmetlerindeki eşitsizlikleri ortadan kaldırmayı amaçlamaktadır.

CAPE Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, 29 Mayıs'ta düzenlenecek genel seçimlere iki hafta kala, tüm Güney Afrika vatandaşlarının evrensel standartlarda sağlık hizmetlerine eşit ve ücretsiz erişimini sağlayan "ulusal sağlık sigortası" yasa tasarısını imzaladı.

Yürütme başkenti Pretorya'daki Birlik Binaları'nda düzenlenen imza töreninde konuşan Ramaphosa, bu yasa tasarısının, sağlık hizmetlerine erişimde uzun süredir devam eden ciddi eşitsizlikleri ortadan kaldırmayı amaçladığını belirterek, "Bu ülkede sağlık sistemi parçalanmış ve bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Birincil amaç parçalanmış sağlık sektörünü birleştirmektir." dedi.

Ramaphosa, sigortanın yoksullukla mücadelede önemli bir işleve sahip olduğunu vurgulayarak, yasa tasarısının imzalanmasını Güney Afrika için "tarihi bir an" olarak nitelendirdi.

Ulusal sağlık sigortası kapsamında, tüm kamu ve özel hastane hizmetleri tek çatı altında toplanacak. Böylece gelir durumuna bakılmaksızın her vatandaş özel hastanelerin sunduğu sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.

Öte yandan, tüm sağlık çalışanlarının ücretleri, hükümetin belirlediği bir oran üzerinden devlet tarafından karşılanacak.

Eleştiriler

Ana muhalefet partisi Demokratik İttifaktan (DA) yapılan açıklamada, imzalanan yasa tasarısı, sağlık sektörünün "ölüm sertifikası" olarak nitelendirildi.

Açıklamada, tasarının iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresinin (ANC) seçim propagandasından ibaret ve mevcut haliyle anayasaya aykırı olduğu iddia edilerek, konunun Anayasa Mahkemesine taşınacağı bildirildi.

Güney Afrika Sağlık Profesyonelleri İşbirliği (SAHPC) sözcüsü Caroline Corbett, basına yaptığı açıklamada, ulusal sağlık sigortasının mevcut haliyle uygulamaya konulmasının, ülkenin sağlık sisteminin kalitesi üzerinde yıkıcı etki yaratacağını belirtti.

Corbett, mevcut altyapı, finans kaynakları ve personel sayısının, ulusal sağlık sigortasının getireceği yükü karşılayamayacağını ifade ederek, bu durumun sağlık çalışanlarının ülkeyi terk etmelerine yol açabileceğine dikkati çekti.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Afrika Afrika Politika Güncel Haberler

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Dondurmacıdan 1500 liralık hesaba isyan eden turistlere: Bana dokunursan 40 adamı karşında bulursun

Bakan Şimşek, Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga'yı Merkez Bankası'nda ağırladı

Bakan Şimşek, Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga'yı Merkez Bankası'nda ağırladı

2'si doktor 4 kişi yanarak can verdi, çevredekiler çaresizce izledi

2'si doktor 4 kişi yanarak can verdi, çevredekiler çaresizce izledi

Bakmadan Geçme

Bahar sezon finali bölüm izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! MASTERCHEF 2024 NE ZAMAN BAŞLAYACAK? MasterChef yeni sezon hangi tarihte? Süper Lig transfer dönemi ne zaman başlayacak? Süper Lig transfer dönemi başladı mı? #9917 Bebekle seyahate çıkarken nelere dikkat edilmeli? Ebeveynler bu haber size! Kurban Bayramı arefesi ne zaman, hangi güne denk geliyor? Arefe günü resmi tatil mi? Onur belgesi ve üstün başarı belgesi nasıl alınır? Onur ve üstün başarı belgesi şartları neler? Borsa İstanbul bayramda açık mı? Borsa İstanbul bayramda işlem görüyor mu? Tokat'ta ormanlara giriş yasak mı? Ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Çorum'da ormanlara giriş yasak mı? Ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Bartın'da ormanlara giriş yasak mı? Ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Samsun'da ormanlara giriş yasak mı? Ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Isparta'da ormanlara giriş yasak mı? Ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Denizli'de ormanlara giriş yasaklandı mı? Ormana giriş yasakları başladı mı? Hangi illerde ormana giriş yasaklandı? Muğla'da ormanlara giriş yasak mı? Ormanlara giriş yasağı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Bilecik'te ormanlara giriş yasaklandı mı? Ormana giriş yasakları başladı mı? Hangi illerde ormana giriş yasaklandı?
Restorasyon çalışmaları sırasında esrarengiz 3 mezar daha bulundu! Askerler, el tetikte nöbet tutuyor

Restorasyon çalışmaları sırasında esrarengiz 3 mezar daha bulundu! Askerler, el tetikte nöbet tutuyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title