Haberler

Gümüşhane'de Dağda Mahsur Kalan Gsm Firması Çalışanları Kurtarıldı

Gümüşhane'de bir GSM firmasının teknisyenleri dün sabah saatlerinde gittikleri cep telefonu vericisinde tipi ve kar yağışı nedeniyle mahsur kalınca gece yarısı gerçekleştirilen operasyonla kurtarıldı.

Gümüşhane'de bir GSM firmasının teknisyenleri dün sabah saatlerinde gittikleri cep telefonu vericisinde tipi ve kar yağışı nedeniyle mahsur kalınca gece yarısı gerçekleştirilen operasyonla kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre merkeze bağlı Yayladere köyünün kuzey yamacında bulunan Ayliye Tepesi'nde kurulu bulunan cep telefonu vericisini tamire giden Habibullah Yücel ve Hasan Narşan karla kaplı yolu arazi tipi araçlarıyla çıktı. Vericiye yakın bir noktada yoldan çıkarak yaklaşık 6 metre yoldan aşağı kayan teknik ekip, Trabzon'da ki şubelerine bilgi vererek yardım istedi.

Bu sırada vericiye çıkarak tamirini gerçekleştiren ekibi kurtarmak için Trabzon'dan gelen arazi tipi araç da şiddetli tipi nedeniyle, yolda kalınlığı zaman zaman 1 metreyi bulan kar nedeniyle yola saplandı.

Cep telefonu vericisindeki arkadaşlarına telefon açıp gelemediklerini bildiren ikinci ekip, köylülerden yardım istedi.

Şiddetli tipi ve havanın kararması nedeniyle vericinin kulübesine sığınan Yücel ve Narşan, gün boyu çalışmanın da etkisi ile yorgun düşerek kendilerine gelecek yardım ekibini beklemeye başladı. Diğer ekibin durumu köylülere bildirmesinin ardından saat 18.30 sıralarında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bilgi veren köylüler kurtarma ekiplerinin gelmesiyle birlikte Köy Muhtarı Temel Yıldız rehberliğinde kurtarma çalışmaları başladı.

Araçlarla ulaşabildikleri son noktaya çıkan Gümüşhane AFAD ekibi ve Muhtar Yıldız, yaklaşık 2 kilometre boyunca karda zirve tırmanışı yaparak ilk olarak aracın yanına ulaştı. Yol boyunca telefonla 2 bin 400 metre rakımda mahsur kalan personelle görüşen AFAD ekibi, yürüyerek zirveden aracın yanına gelen Yücel ve Narşan'a kan şekerleri düştüğü için yanlarında getirdikleri ekmek, şeker ve su verdi.

Genel sağlık durumlarının kontrolünün ardından yürüyebilecekleri anlaşılan Yücel ve Narşan heyetle birlikte 2 kilometrelik yolu geri dönerek araçların yanına indi. Saat 22.30 sıralarında yaklaşık 4 saat süren kurtarma operasyonunun ardından araçlarla köy merkezine inen kurtarma ekibi ve çalışanlar köy kahvesinde kendileri için demlenen sıcak çay ve yiyeceklerden yedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Bölükbaş ve Merkez ilçe Şantiye Şefi İdris Kaya da kurtarma operasyonuna iş makineleri ile destek vermek üzere bölgeye geldi. Vatandaşların sağ salim köye inmesinin ardından iş makinesine ihtiyaç duyulmadığını ifade eden Genel Sekreter Ekrem Akdoğan, önümüzdeki günlerde kara saplanan aracın kurtarılması için çalışma yapacaklarını, olayda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamasının kendileri için sevindirici olduğunu söyledi. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yayladere Gümüşhane Trabzon Gsm Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title