Haberler

GSO'da 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi' Konulu Toplantı

Güncelleme:

GSO'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü koordinesinde 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi' konulu toplantı düzenlendi.

Gaziantep Sanayi Odası'nda (GSO) Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü koordinesinde 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi' konulu toplantı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıya; AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gaziantep İl Müdürü Mehmet Karayılan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gaziantep İl Müdür Yardımcısı Nihat Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Aynur Önder, GSO Yönetim Kurulu üyesi Ali Özpolat ve davetliler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gaziantep İl Müdürü Mehmet Karayılan, bu projenin il için verimli geçmesini sağlamak amacıyla çok çaba sarf ettiklerini belirterek "İl müdürlüğümüzde bu proje için ekibimize yeni arkadaşları kattık. Bu proje ile ilgili ciddi çalışmalar içerisindeyiz. İnşallah bu yıl hedefimiz; geçen yıl 39 projeydi, bu yıl 75 ile 100 arasında bir proje bekliyoruz. Tabi ki limitler de arttı. Limitler geçen yıl 800 milyar iken yüzde elli hibe destekliydi. Yüzde elli, 400 milyara tekabül ediyordu. Biz bu durumu Gaziantepli milletvekillerimize arz ettiğimizde bu yüzde elli hibenin Gaziantep'in sanayicisi ve yatırımcısının ihtiyacını karşılamadığını bu limitlerin çok düşük kaldığını söyledik. İnşallah bu yıl limitlerimiz 3 trilyona kadar çıktı. Bunun yüzde elli hibesi 1 buçuk trilyon" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer de, bu toplantıya katılmasının nedeninin tarımsal değerlerin artışına verdiği önemden dolayı olduğunu anlatarak "Son zamanlarda Gaziantep'in destekler konusunda çok daha yüksek rakamlarla desteklendiğini Gıda Tarım Bakanlığı'nın Gaziantep'e bakışının bizimde devreye girişimizle birlikte değiştiğini söyleyebilirim. Sanayici bir ili tarımla ilgili destekler alan tarımsal projeler üreten bir il haline getirdiği için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Mehdi Eker'e teşekkür ediyorum. Gaziantep 156 hayvancılık projesi yapmıştır. Yaptığı bu projelerle Türkiye'de ilk 3 sıraya giriyor. Önümüzdeki yıllarda hedefimiz Gaziantep'i en fazla tarımsal destek alan bir il haline getirmektir" diye konuştu.

2023 yılında Gaziantep'in ihracatının 30 milyar dolar olarak öngörüldüğünü belirten Koçer, şunları söyledi: "Aslında tarımın, sanayiye geçişiyle ilgili destekler almasını sağlamaya çalışacağız. Bu desteklerin artması için ben ve milletvekili arkadaşlarım büyük bir çaba içerisindeyiz. 2023 yılında Gaziantep'in ihracatı 30 milyar dolar öngörülüyor. Bizim yapmış olduğumuz hesaplara göre 30 milyar doların yarısına yakınını 2023 yılında tarımsal sanayi ürünü olacak diye öngörüyoruz. Bugün düzenlenen bu toplantının 2023'deki bu hedefe çok büyük bir katkısı olacağını düşünüyorum. Tarımdan sanayiye geçiş ya da tarım ürünlerinin sanayide işlenmesiyle ilgili bu süreçte bölgede en önemli rolü oynayacak şehir Gaziantep'tir."

Yapılan konuşmaların ardından toplantı soru cevap şeklinde devam etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Karayılan Nejat Koçer Gaziantep Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title