Haberler

Gören herkes bu köyde mülk sahibi olmak istiyor

Güncelleme:

Gören herkes bu köyde mülk sahibi olmak istiyor Villa kentleri andıran Sivas'ın Pusat köyü, kışın baraj manzarası ve görüntüsüyle adeta mest ederken köye gelenler muhtardan satın almak için arsa ve istiyor Villa kentleri andıran Sivas'ın Pusat köyü, kışın baraj manzarası ve görüntüsüyle adeta...

Gören herkes bu köyde mülk sahibi olmak istiyor

Villa kentleri andıran Sivas'ın Pusat köyü, kışın baraj manzarası ve görüntüsüyle adeta mest ederken köye gelenler muhtardan satın almak için arsa ve istiyor

SİVAS - Villa kentleri andıran Sivas'ın Pusat köyü, kışın baraj manzarası ve görüntüsüyle adeta mest ederken köye gelenler muhtardan satın almak için arsa ve istiyor.

Hafik ilçesinde uzaklığı 17 kilometre olan Pusat köyü, yazın ayrı kışın ayrı bir güzel. Pusat ve Özen köyleri arasında yapılan Pusat-Özen Barajı 2009 yılından itibaren su tutmaya başladı. Barajın su tutması ile birlikte Pusat köyü sular altında kaldı. Köy hakim bir tepeye taşınarak yeniden kuruldu. Köyün aşağısında kalan baraj köye müthiş bir manzara katarak tatil köylerini aratmadı. Köy muhtarı Ali Danagöz, köye gelen vatandaşların hayran kaldıklarını, kendisinden ev yeri için arsa istediklerini söyledi.

"Kışın İstanbul'a gidiyorlar, yazın tatil için geri geliyorlar"

Köy Muhtarı Ali Danagöz, köy nüfusunun kışın 20 yazın iste 500'e çıktığını belirterek, "Bizim köyümüz yeni olduğu için planlı, projeli. Kuramızı çektik herkes arsasını belirledi, kendi kafasına göre güzelce binasını yaptı. Baraj manzaralı, gelenler hayran kalıyor. Hatta gelenler muhtarım bize de bir ev yeri verinde bizde burada ev yapalım diyorlar. Tatil köyü gibi ekme yok biçme yok. Evlerimiz önünde bahçemiz var, onların yeşilliği de bize yetiyor. Domates, biber, maydanoz gibi şeyler yapıyoruz. Kışın böyle manzarası var, yazında her taraf yemyeşil oluyor çiçek kokusuyla çok güzel oluyor. Kışın 15-20 nüfus anca oluyor, yazın 300-500 nüfus oluyor. Kışın İstanbul'a gidiyorlar. Yazın tatil için geliyorlar oturuyorlar güzün soba yakmamak için gidiyorlar" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sivas Tatil Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title