Haberler

Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması'na Başvurular Başladı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen, 'Girişimcilikte Önce Kadın Projesi' kapsamında düzenlenen, Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması'na başvurular başladı.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen, 'Girişimcilikte Önce Kadın Projesi' kapsamında düzenlenen, Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması'na başvurular başladı.

Kadınların ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılmalarına katkıda bulunmak ve ürettiği ürünleri gelire dönüştürmek isteyenlerin girişimcilik kapasitelerini iletişim teknolojilerinin desteğiyle artırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilen Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması'nın duyurusu için Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi'nde toplantı düzenlendi. Toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları, Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan ve Türkiye Bilişim Vakfı Genel Sekreteri Çağdaş Ergin, Ortahisar İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve çok sayıda kadın girişimci katıldı.

'KADIN GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLİYORUZ'

Girişimcilikte Önce Kadın Projesi hakkında bilgi veren Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan, toplumsal yaşamda eşitliğin sağlanmasının ve kadın istihdamının artırılmasının akıllı ekonomi modeli olarak benimsenmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

"Türkiye Vodafone Vakfı çatısı altında bugüne kadar 29 milyon TL'lik sosyal yatırım yaparak 4 milyona yakın insanın hayatına dokunduk. 2011 yılından bu yana gerçekleştirdiğimiz projelerle 11 bini aşkın kadın girişimciye ulaştık, 2,5 milyon TL'yi aşkın sosyal yatırım yaptık. Girişimcilikte Önce Kadın Projesi ile kadınların girişimcilik yoluyla ekonomiye tam katılımlarını sağlamayı hedefliyoruz. Projenin ilk yılında 10 bin kadına ulaşmıştık. Yeni dönemde 10 bin kadına daha eğitim vererek toplam 20 ilde 20 bin kadına ulaşmayı hedefliyoruz."

GİRİŞİMDE ÖNCE KADIN YARIŞMASI

Proje kapsamında başlatılan Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması'na Trabzon, Adana, Kayseri, Gaziantep, Denizli, Erzincan, Muğla, Mersin, Kocaeli ve Sivas'ta, Halk Eğitim Merkezlerinde verilen eğitim çalışmalarına katılan kursiyerler başvurabilecek. Adaylar, proje jürisine sunum yaparak, projeyle elde ettikleri başarıyı ve yaşadıkları değişimi anlatacak. Jüri değerlendirmesi sonucunda da ödüle hak kazanan 5 kadın belirlenecek. Bu 5 kadına çeşitli para ödülleri verilecek.

- Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ortahisar Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title