Haberler

Giresun'da Yağmur Etkili Oldu

Güncelleme:

Giresun'da sabah başlayan ve etkili olan sağanak yağış nedeniyle su baskınları yaşanırken bazı yerlerde toprak kaymaları ve heyelanlar meydana geldi.

Kaymakam Osman Bilgin, sabah 8.00 civarında başlayan ve 12.00'ye kadar devam eden sağanak yağış sonrasında su baskınları yaşandığını, toprak kaymaları ve heyelanlar meydana geldiğini belirterek, Ericek grup yolunda aşırı yağışlar nedeniyle toprak kayması meydana geldi ve yol kapandı. Şehir merkezinde de bazı iş yerlerini su bastı. Çok ciddi bir yağış oldu, can kaybı yok ancak maddi hasar oluştu. Ekipler çalışmalarını sürdürüyor dedi. Yağışın ekili alanlara zarar verdiğini, köy yollarının kapanmasına neden olduğunu belirten Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere de şunları söyledi

Gelevera deresinde sular yükseldi. En sevindirici yanı can kaybının olmaması. Belediye ekiplerimiz ve Giresun merkezden gelen destek ekipleriyle yolların açılması için çalışma yapıyoruz. Heyelan olan bölgelere yakın evlerin bir an önce boşaltılması gerekiyor. Şu anda yüksek köylere ulaşım yok. 20 civarında köy yolu kapalı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Bilgin Giresun Ericek Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title