Haberler

Cizre'de Kışlaya Ses Bombalı Saldırı

Güncelleme:

Genelkurmay Başkanlığı, Bingöl, Şırnak ve Diyarbakır'da meydana gelen üç ayrı olayla ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı, Bingöl, Şırnak ve Diyarbakır'da meydana gelen üç ayrı olayla ilgili açıklama yaptı.

3 SES BOMBASI, 3 MOLOTOF, 6 HAVAİ FİŞEK ATIP KAÇTILAR

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Şırnak'ın Cizre ilçe merkezinde bulunan Şehit Yarbay Melih Gülova Kışlası'na 3 Ekim 2013 günü 15-20 kişilik bir grup tarafından 3 adet ses bombası, 3 adet molotof kokteyli ve 6 adet havai fişek atıldığı belirtilerek, "Kışlanın çevre emniyet nöbet mevzilerini hedef alarak atılan söz konusu patlayıcılar, kışla duvarı yakınına düşmüştür. Anılan grup, olayı müteakip bölgeden kaçmıştır. Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bahse konu patlayıcıları atanları tespit maksadıyla kamera kayıtlarının inceleme çalışmalarına başlandığı bildirilmiştir. Olayda herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemiştir. Olayla ilgili Cumhuriyet Savcılığı'nca adli tahkikat başlatılmıştır" denildi.

YAKIT TANKERİNİ PATLATTILAR

Açıklamada, Bingöl-Genç Suveren Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından 3 Ekim 2013 günü saat 07.10'da özel bir firmaya ait akaryakıt tankerinin Suveren köyü Hır Deresi mevkiinde demiryolu dolgusu üzerinden geçişi esnasında 1 adet el yapımı patlayıcı (kablo düzenekli, uzaktan kumandalı) patlatıldığı kaydedilerek, olayda can kaybı olmadığı, akaryakıt tankerinin arka dingilinin zarar gördüğü ve araç içerisindeki akaryakıtın bölgeye sızdığı belirtildi. Olay yerinde gerekli incelemenin yapılması maksadıyla Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nca iki Jandarma Özel Harekat Timi ve bir Olay Yeri İnceleme Timi'nin bölgeye sevk edildiği ifade edildi.

DİYARBAKIR YOLUNDA BOMBALI TUZAK

1. Jandarma Komando Alay Komutanlığı (Lice/Diyarbakır) unsurları tarafından 3 Ekim 2013 günü saat 08.50 sıralarında eski Bingöl-Diyarbakır karayolu üzerinde yapılan yol kontrolü esnasında menfez içerisinde el yapımı patlayıcı olduğu değerlendirilen 1 adet kablo düzeneğinin gözle tespit edildiği de belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"Yapılan tespit üzerine ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı'nca görevlendirilen Olay Yeri İnceleme (OYİ) Timi, söz konusu düzeneği yerinde incelemiş ve yaklaşık 100 kg patlayıcı madde (amonyum nitrat) ile tuzaklanmış olan el yapımı patlayıcı aynı gün saat 14.35'te yerinde imha edilmiştir."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bingöl Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu?
title