Haberler

Genel Seçime Doğru - Kadıoğlu: "Yüzde 45-50 Oranında Katılım Bekliyoruz"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Paris Başkonsolosluğu oy kullanma merkezinde hazırlıklar - Paris Başkonsolosu İhsan Emre Kadıoğlu'nun açıklamaları Genel seçime doğru- Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Kadıoğlu: "Paris'teki seçimlerde (7 Haziran) oy kullanma oranı yüzde 38 olarak gerçekleşmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Paris Başkonsolosluğu oy kullanma merkezinde hazırlıklar - Paris Başkonsolosu İhsan Emre Kadıoğlu'nun açıklamaları Genel seçime doğru- Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Kadıoğlu: "Paris'teki seçimlerde (7 Haziran) oy kullanma oranı yüzde 38 olarak gerçekleşmişti. Bu oranın yüzde 45-50'lere çıkacağını bekliyoruz" Türkiye'nin Paris Başkonsolosu İhsan Emre Kadıoğlu, Türkiye'de 1 Kasım'da düzenlenecek genel seçimde Paris'ten katılım oranının artmasını beklediklerini söyledi.Başkonsolos Kadıoğlu, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için yurt dışında 8-25 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek oy kullanma işlemi hakkında Paris'teki Türk basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.Kadıoğlu, seçime katılım oranında artış beklediklerini belirterek, "Bu sefer bizim tahminimiz oy kullananların sayısının 50 bini geçeceği yönünde. Paris'teki seçimlerde oy kullanma oranı yüzde 38 olarak gerçekleşmişti. Bu oranın da yüzde 45-50'lere çıkacağını bekliyoruz" diye konuştu.Başkent Paris'te mayıs ayında yaklaşık 124 bin seçmen bulunurken, ekim ayında seçmen sayısı 126 bine çıktı. Paris'te oy kullanma oranının yüzde 38'i bulduğu seçimlerde gümrüklerle birlikte oy kullanan seçmen sayısı 48 bin olarak gerçekleşmişti. Yaklaşık 315 bin civarında seçmenin bulunduğu Fransa genelinde ise 115 bin kişi oy vermeye gitmiş, oy kullanma oranı yüzde 37 oranında gerçekleşmişti.- "Sandık görevlilerin daha rahat çalışmasını sağlayacağız"Kadıoğlu, mayıs ayında yapılan seçime göre yöntem olarak bir değişiklik olmadığını belirterek, "Aynı sistematikle seçimleri gerçekleştireceğiz. Mayıs ayında hem bizler hem çalışanlar hem de vatandaşlarımız önemli bir tecrübe edinmiş oldu. Çok da güzel ve başarılı bir seçim süreci yaşamıştık" diye konuştu.İnsanların rahatlıkla oy kullanabileceği bir seçimin gerçekleşmesi için gayret gösterdiklerini kaydeden Kadıoğlu, mevsim şartları nedeniyle bazı değişikliklerin olduğunu ifade etti. Kadıoğlu, "Ufak detaylarda elbette bazı değişiklikler yaptık. Işıklandırma ve ısıtma sistemi getirdik. Sandık görevlileri için biraz daha kontrollü bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz. Geçen seçimde görev alan arkadaşlarımız fiziken yoruldular. Bu sefer en azından biraz daha dinlenme imkanları olacak" dedi. - "Siyasi partiler gerekli duyarlılığı gösterecektir"Siyasi parti temsilcileriyle ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktaran Kadıoğlu, seçim öncesi partilerle toplu olarak bir araya geleceklerini kaydetti. Kadıoğlu, konuşmasına şöyle devam etti: "Şu ana kadar aldığımız intiba, mayıs ayındaki havanın tekrar yakalanması için bütün siyasi partilerimizde gerekli isteğin mevcut olduğu yönünde. Zaman içerisinde yaşayarak göreceğiz. İhtiyaç olduğu noktada eminim ki hem siyasi parti temsilcileri, hem buradaki çalışanlarımız gerekli duyarlılığı gösterecektir ve katkı yapacaktır."

Kaynak: AA / Güncel

İhsan Emre Kadıoğlu Türkiye Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title