Haberler

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, son 10 yıl içerisinde amatör spor kulüplerine 71 milyon 125 bin 307 lira maddi destek sağlandığını açıkladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, son 10 yıl içerisinde amatör spor kulüplerine 71 milyon 125 bin 307 lira maddi destek sağlandığını açıkladı.

MHP Mersin Milletvekili Ali Öz'ün yazılı soru önergesine yanıt veren Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Spor Genel Müdürlüğü'nce, futbol dışındaki spor dallarında amatör faaliyetlerini desteklemek amacıyla yardım yapıldığını, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüklerince de spor tesislerinin ilgili kulüpler tarafından ücretsiz kullanımlarının sağlandığını vurguladı.

Spor Genel Müdürlüğü'nce 2002-2012 yılları arasında spor kulüplerine 71 milyon 125 bin 307 lira maddi destek sağlandığını ifade eden Kılıç, Spor Toto Başkanlığı'nca da 2005-2012 yallarında 34 milyon 542 bin 300 lira maddi destek sağlandığını bildirdi.

Amatör faaliyetlerin teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla spor kulüplerine yapılan yardımlarda okul spor kulüplerine ve engellilere yönelik faaliyet yapan spor kulüplerine öncelik verildiğini kaydeden Kılıç, "Talepte bulunan ve futbol dışındaki bir spor dalında faaliyet gösteren her spor kulübünün isteği değerlendirilerek bütçe imkanları çerçevesinde yardım yapılmakta olup, söz konusu yardımlar yeterli düzeydedir" dedi.

Muhabir: Melda Çetiner

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Ali Öz Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title