Haberler

Foça'dan 'şehitlere Saygı, Teröre Lanet' Yürüyüşü

İzmir'in Foça İlçesi'nde, terör olaylarını protesto etmek ve şehitleri anmak için düzenlenen "Şehitlere Saygı, Teröre Lanet" yürüyüşüne yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

İzmir'in Foça İlçesi'nde, terör olaylarını protesto etmek ve şehitleri anmak için düzenlenen "Şehitlere Saygı, Teröre Lanet" yürüyüşüne yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine Küçükdeniz Sahili'nde bugün 17.00 sıralarında toplanan yaklaşık 2 bin kişi, Reha Midilli Caddesine kadar yürüdü. "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, "Ne Mutlu Türk'üm Diyene", "Kahrolsun PKK", "Askere Uzanan eller Kırılsın", "İmralı Basılsın Katil Apo Asılsın", "Meclis'te PKK İstemiyoruz", "Hepimiz Askeriz PKK'ya yeteriz" sloganları eşliğinde yürüyen çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu topluluk ellerindeki Türk bayrakları ile teröre tepkilerini dile getirdi. Yürüyüşe ayrıca, esnaf ve çevredeki binalarda oturanlar bayraklar ve alkışlarla, balıkçı ve gezi tekneleri sahipleri de gemilerin düdüklerini çalarak destek verdi. Demokrasi Meydanı'na gelen topluluk burada şehitlere saygı için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okundu. Şehitlerin isimleri okunurken hep bir ağızdan "Burada" dendi. Bir çok kişinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Son olarak Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi okundu.

Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi Başkanı Neşe Uprak yaptığı basın açıklamasında, "Terörü lanetliyoruz ve bir an önce bitirilmesini istiyoruz. İki ay önce burada toplanıp şehitlerimizi ağıtlarla uğrlamıştık. Yüreklere ateşler düştü diye, terörü lanetlemiştik. Bugün yine burada şehitlerimize ağlıyor, terörü lanetliyoruz" dedi. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'nde yer alan 'Bir gün İstiklal ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen' sözlerine atıfta bulunan Uprak, "Bir gün, o bir gün, yarın değil, İşte bu gündür" dedi.

Hükümete politikalarına göndermelerde bulunan Neşe Uprak, "Ülkeyi bölme sevdasında olanlara Dur demeliyiz. İçerdeki ve dışarıdaki hainlerin bölücü politikalarına alet olmamalıyız. 90'lı yılların sonunda koalisyon hükümetlerinin ulusalcı politikaları ile sonlandırılan terör ABD ve AB desteğiyle iktidara gelen AKP döneminde özellikle Habur açılımından sonra bugünlere gelmiştir. Terör örgütü aldığı vaatler karşılığında referandum ve seçim süresince sessiz kalmış, böylece iktidara yüzde elli oy kazandırmıştır. Şimdi o vaatler hatırlatılmaktadır. Kimsenin gücü bu milleti bölmeye, Mısır'a, Libya'ya, Irak'a, Suriye'ye döndürmeye yetmeyecektir. Ülkenin birlik beraberlik ve bütünlüğünden yana olan Kürt kardeşlerimizi cevap vermeye ve parlamentoda gereğini yapmaya çağırıyoruz. Darbe anayasalarının yerini silah ve kardeş kanı bulaşmış anayasaların alacağından endişeleniyoruz. Teröre kurban verdiğimiz tüm evlatlarımıza, kınalı kuzularımıza Tanrı'dan rahmet diliyoruz. Ailelerinin ve ulusumuzun başı sağolsun" dedi. Konuşmanın ardından topluluk sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Aydın'da orman yangınına müdahale eden uçak Bafa Gölü'ne düştü

Aydın'da orman yangınına müdahale eden uçak Bafa Gölü'ne düştü

Hayvan pazarında silahlı kavga! 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

Hayvan pazarında silahlı kavga! 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı

Adliyedeki tuvalet krizi cumhuriyet başsavcısını görevinden etti

Adliyedeki tuvalet krizi cumhuriyet başsavcısını görevinden etti

Bakmadan Geçme

Arka Sokaklar 680. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 14 Haziran Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar CANLI izle! 14 Haziran Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! #128250 ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 14-15 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 14-15 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 14-15 Haziran Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Orman yangınına müdahale eden uçak düştü mü? Uçak nereye düştü, ne oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 14-15 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! Esra Erol sezon finali ne zaman? Esra Erol ne zaman, hangi tarihte sezon finali yapacak? Esra Erol sezon finali mi yapıyor? 15 Haziran Cumartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 15 Haziran burç yorumları nedir? Bayramda otobanlar ücretsiz mi? Kurban Bayramında Kuzey Marmara ücretsiz mi, bedava mı? CANLI maç izle! (EURO 2024 MAÇLARI) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 14 Haziran EURO 2024 günün maçları nereden izlenir? Osmangazi köprüsü bayramda ücretsiz mi? Osmangazi köprüsü bayramda bedava mı, paralı mı? Çanakkale Köprüsü Kurban Bayramı'nda ücretsiz mi? Çanakkale Köprüsü bayramda bedava mı? Marmaray bayramda kaça kadar açık? Kurban Bayram'ında İETT saatleri nasıl olacak? Kurban Bayramı seferlerine zam var mı? Kurban Bayramı uçak ve otobüs seferleri arttırıldı mı, zam yapıldı mı?
Bomba iddia! Abdullah Gül, Erdoğan'ı bizzat arayıp 'başkanlık' planını anlatmış

Bomba iddia! Abdullah Gül, Erdoğan'ı bizzat arayıp "başkanlık" planını anlatmış

title