Haberler

Flamingoları Görüntülerken Denize Çakıldı

Tekirdağlı paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül, Saroz Körfezi'nde flamingoları paramotoruyla havadan görüntülendiği sırada motorunu durması nedeniyle denize düştü.

Tekirdağlı paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül, Saroz Körfezi'nde flamingoları paramotoruyla havadan görüntülendiği sırada motorunu durması nedeniyle denize düştü. Kaskındaki kameradan düşme anını kaydeden Algül yara almadan kurtuldu.

Tekirdağ Doğa Sporları Başkan Yardımcısı ve paraşüt sporcusu Arslan Hamza Algül, Edirne'nin Keşan ilçesi Saroz Körfezi'ndeki flamingo sürülerini havadan görüntülemek için Keşan İlçesi'ndeki Erikli Sahili'nden paraşütlü paramotoruyla havalandı.

200 METREDEN DENİZE DÜŞTÜ

Yaklaşık 2 saat boyunca havada kalan Algül, flamingo sürüsünü kaskına takılı kamerasıyla kaydetti. Algül'ün paramotoru aniden arıza yaparak durunca yaklaşık 200 metre yükseklikten denize düştü. Algül'ün düştüğünü gören arkadaşları Yılmaz Özkaya ve Mehmet Altunışık yardıma koşarak denize girdi. Arkadaşlarının yardımıyla denizden çıkarılan ve yara almayan Algül kaskındaki kamera ile de kendi düşme anını saniye saniye kaydetti.

SAROZ'DA FLAMİNGOLARI GÖRÜNTÜLÜYORDU

Havada paramotorunun bir anda durduğunu anlatan Algül, Saroz Körfezi üzerinde 'Trakya gökyüzü ile buluşuyor' belgesel çekimleri kapsamında flamingo sürülerini görüntülüyordum. 200 metre yükseklikte uçuş yapıyordum. Aniden motorum durdu. 200 metreden düşmeye başladım. Motorumu birkaç kez çalıştırmayı denedim fakat başarı olamadım. Paraşütümü sığ tarafa yönlendirdim. Bu sayede olası bir boğulmadan kıl kapı kurtuldum. Arkadaşlarım yardıma gelerek beni ve malzemelerimi bulunduğum yerden çıkarttıö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title