Haberler

Filipinler'de terör örgütü Ebu Seyyaf ile bağlantılı 9 kişi gözaltına alındı

Güncelleme:

Filipinler'de terör örgütü DEAŞ bağlantılı Ebu Seyyaf'la ilişkili olduğu belirlenen 9 kadının gözaltına alındığı bildirildi.

Filipinler'de terör örgütü DEAŞ bağlantılı Ebu Seyyaf'la ilişkili olduğu belirlenen 9 kadının gözaltına alındığı bildirildi.

Filipinler ordusundan yapılan açıklamada, terör örgütüyle bağlantısı bulunduğu belirtilen 9 kişinin Sulu eyaletinde düzenlenen baskınlarda yakalandığı belirtildi.

Yakalananlar arasında, Temmuz 2020'de askerlerle girdiği çatışmada aldığı yaralar sonucu ölen Ebu Sayyaf elebaşı Hatib Hajan Sawadjaan'ın 3 kızı ve kız kardeşi de bulunuyor.

Operasyonda bir el bombası ve paylayıcı madde yapımında kullanılan malzemelerle birlikte saldırı planlandığı düşünülen bir bölgenin krokisinin ele geçirildiği kaydedildi.

Gözaltına alınan 9 kadının intihar saldırısı planladıkları ihtimali üzerinde durulurken, "yasa dışı patlayıcı bulundurmakla suçlanacakları" bilgisi paylaşıldı.

Tümgeneral William Gonzales, teslim olmak isteyenlere her zaman kapılarının açık olduğunu belirterek, aksi halde terörle mücadelede kararlı olduklarını söyledi.

Ölümünden birkaç hafta sonra Sawadjaan'ın 2 eşinin, Sulu'nun Jolo kasabasında düzenlediği intihar saldırısında aralarında askerlerin de bulunduğu 14 kişi hayatını kaybetmiş, 75 kişi yaralanmıştı.

Malezya ile Filipinler arasındaki adalarda 1991'den bu yana faaliyet gösteren Ebu Seyyaf terör örgütü, şiddet olayları ve rehin alma eylemleriyle tanınıyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

Kaynak: AA / Güncel

Filipinler Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Ekmeğe zam var mı? Ekmeğe zam gelecek mi, kaç TL olacak? Lovely Runner 9. bölüm ne zaman? Lovely Runner 9. bölüm yayınlandı mı? YENİŞEHİR ARNAVUTKÖY KURA ÇEKİMİ CANLI: THY Emlak Konut Yenişehir evleri Arnavutköy kura çekimi nereden izlenir? İstanbul - Sivas yüksek hızlı tren açıldı mı? İstanbul - Sivas YHT başladı mı, kaç saat sürüyor? Cumartesi günü kargolar açık mı? Cumartesi günü kargolar saat kaça kadar açık, dağıtım yapıyor mu 2024? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü (Yarın) noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Hangi surede iki besmele vardır? Hangi surede iki besmele geçmektedir? 4 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 4 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 4 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? (SAYAÇ)? 4 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title