Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Karaman/afyonkarahisar/

Karaman, Afyonkarahisar ve Aksaray'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Karaman, Afyonkarahisar ve Aksaray'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar alanda kurulan dev ekrandan gelişmeleri takip etti.

Vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar atarak, Hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a desteklerini dile getirdi.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkeye ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan darbe girişimine en güzel cevabı milletin verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Ağustos'taki mitingine siyasi partileri de davet etmesini olumlu bulduğunu ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın 7 Ağustos'taki mitingine de davet etmesi benim için çok önemli, ülkemiz için çok önemli. Birlik ve beraberliğimiz için çok önemli. Partimizi düşüncemizi fikrimizi ideolojimizi bir yere bırakıp vatanımız milletimiz için hep birlikte bir ve beraber olma zamanıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu davetinin çok olumlu olduğunu düşünüyorum. Tüm partilerin de bu mitinglere katılacağına inanıyorum."

Karaman Din Görevlileri Derneği Başkanı Mehmet Ali Tunç ise darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması gereken ne varsa yaptığını belirterek, "Cumhurbaşkanımız gücünün kuvvetinin yettiğinden daha fazlasını yapmaya çalıştı. Hiçbir dünya liderinin yapamayacağını reisimiz yaptı. Cumhurbaşkanımız 7 Ağustos'ta yapılacak olan mitinge siyasi partileri de davet etti. Başkomutanımıza sahip çıkma zamanıdır. Rabbim bizleri, ülkemizi, reisimizi ilelebet korusun" dedi.

Ak Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Ağustos'ta tüm siyasi partileri bir arada görmek istediğini hatırlatarak, "Bu gerekli bir durum. Başkomutanımızın talebi doğru bir talep. Çünkü tüm siyasi partilerimiz STK'lar kardeşçe o meydanda olmalı. 15 Temmuz'da kardeşliğimize birlikteliğimize engel olmak isteyen bir cunta bize böyle bir teşebbüste bulundu. Bununda başarılı olamadı. Buna tepkimizi 7 Ağustos'ta meydanlarda göstereceğiz. Bu konuyu olumlu değerlendiriyorum." diye konuştu.

Karaman Belediyesi ve STK'lar tarafından vatandaşlara çay ve yiyecek ikramı yapıldı.

İl Genel Meclisi Toplantısı "demokrasi nöbeti"nde yapıldı

Afyonkarahisar'da vatandaşlar Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimi sonrası meydanlarda "demokrasi nöbeti" tutmaya devam ediyor.

Anıtpark önünde devam eden nöbet, Afyonkarahisar İl Genel Meclisi'nin Ağustos ayı toplantılarının ikinci bileşiminin alanda yapılması ile başladı.

İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel'in yoklama ve açılış konuşması ile başlayan toplantının divanında Vali Aziz Yıldırım ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'da yer aldı.

Başkan Sel, yaptığı konuşmada, tutulan demokrasi nöbetine destek verilmesi adına toplantının meydanda yapıldığını ifade etti.

Sel'in açılış konuşmasından sonra, mecliste gurubu bulunan AK Parti, MHP ve CHP üyelerinden bir kişi söz alarak duygularını alanda bulunan vatandaşlarla paylaştı.

96/3 tertipler nöbete destek verdi

Afyonkarahisar'da askerlik çağına gelen ve ağustos ayının sonlarına doğru birliklerine giderek askerlik görevlerini yapacak olan 96/3 tertip asker adayları, nöbette yerlerini alarak destek verdi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, asker uğurlamasını normal şartlarda salonda yaptıklarını, 96/3 tertip askerlerin uğurlamasının alanda yapılarak demokrasiye destek verildiğini söyledi.

Konuşmanın ardından askere gidecek gençlere Vali Yıldırım, Başkan Çoban ve protokol üyeleri tarafından Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına büyük destek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "demokrasi nöbetlerinin" 7 Ağustos günü yapılacak büyük buluşma ile taçlandırılacağını açıklaması ve tüm siyasi partileri büyük buluşmaya davet etmesini vatandaşlardan destek geldi.

15 Temmuz'dan buyana demokrasi adı alanlarda olduğunu belirten Şengül Neşe Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Vatanımızın birlik ve bütünlüğü için Cumhurbaşkanımızın bu davetini çok olumlu ve yerinde buluyorum. Canı gönülden destekliyorum. Cumhurbaşkanımızın çağrısı tek kişiye değil, tüm ülkeye, tüm partileredir. tüm partililerimizin, tüm insanlarımızın bu çağrıya olumlu cevap vereceğini düşünüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm vatandaşları, siyasi partileri ayrıştırmadan davet etmesine mutlu olduğunu belirten Deniz Özcan ise, "Bugün parti günü değil, vatan günü. Bu vatan giderse hepimiz batarız" ifadelerini kullandı.

Fransa'da yaşayan ve tatil için geldiğini belirten Abdullah Tanrıkulu ise şunları kaydetti: .

"Cumhurbaşkanımızın çağrılarına her zaman olumlu cevap verdik. başkomutanımız nereye çağırırsa oraya gelmeye hazırız. Avrupa'da 6 milyon vatandaşımız, onun bir tek emrine hazırdır. Cumhurbaşkanımız rahat olsun, milletimiz rahat olsun. 7 Ağustosta hep beraber, hiçbir partinin logosunu karıştırmadan bir arada olmalıyız. Bizler Çanakkale'de beraber savaştık. bu çağrı mükemmel bir etki yapması lazım. Bu bir istiklal mücadelesidir. Ben bunu demokrasi nöbeti değil, istiklal nöbeti olarak görüyorum."

-Aksaray

Vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek için Türk bayraklarıyla meydanları doldururken, "demokrasi nöbeti" yoğun katılımla devam ediyor.

Kent Meydanı'nda akşam namazının kılınmasıyla başlayan programda Türk bayrakları, pankart ve dövizlerle meydanı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim okunan, ilahiler seslendirilen etkinlikte, belediye tarafından vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından ve 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine yönelik hazırlanan görüntülerden kesitler sunuldu.

Demokrasi nöbetinde bulunan vatandaşlardan Mustafa Aytekin (45) AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan darbe girişimini kınadığını söyledi.

Herkesin beraber hareket ettiği bir ortamın oluştuğunu belirten Aytekin, "Muhalefet ve iktidarın paylaşımlarını çok iyi buluyoruz. Bu ortak yaklaşımın devam ederek ülke çıkarları açısından devam etmesini diliyoruz. Çok güzel bir olay. Cumhurbaşkanımızın 7 ağustosta muhalefet parti liderlerini davet etmesi, halk olarak bizim tarafımızdan çok olumlu karşılanmıştır. Kendileri de icap ederlerse,. çok memnun olacağız. İnşallah birlikte olurlar. Hepimiz de o tabloyu yaşarız inşallah. Bu birlik ve beraberlik ortamının oluşmasından dolayı başta Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve muhalefet liderlerine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Ali Akça (70) ise darbe girişiminin ardından oluşan birlik ve beraberliğin bozulmaması temennisinde bulunarak şunları aktardı:

"Bu yaşadığımız güzel durum milli birliğin sağlanmasına vesile olur. Ülkemizde daha önce siyasi anlamda büyük bir parçalanmışlık olmuştu. Bu darbe kalkışması, bu birliği sağladı ve alanlarda o günden beri her guruptan insanın demokratik değerlere bu milletin geleceğine sahip çıktığını görüyoruz. Dünya da bu ilk bence. Bu birlikteliğimiz başka milletlere de örnek olacaktır. Böyle bir barış ortamına milletimiz çok istekliydi. Bunun devamını halk olarak çok istiyoruz. Bu durumun oluşmasına katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Aksaray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title