Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler - Adıyaman/van/

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "O tankları sizin üzerine sürenler sizin askerleriniz değildi, Pensilvanya'daki iblisin askerleriydi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner, "O tankları sizin üzerine sürenler sizin askerleriniz değildi, Pensilvanya'daki iblisin askerleriydi." dedi.

Metiner, Kahta ilçesinde hükümet konağı önünde demokrasi nöbetine katılan vatandaşlara yönelik yaptığı konuşmada, darbe gecesinde sokaklara dökülerek, o tankları durdurduklarını söyledi.

O tanklar ve uçakların halkın olduğunu belirten Metiner, şunları kaydetti:

"O tankları sizin üzerine sürenler sizin askerleriniz değildi, Pensilvanya'daki iblisin askerleriydi. Pensilvanya'daki o iblisin askerlerini yendiniz siz, ne mutlu size. Dünya demokrasi tarihine isminizi altın harflerle yazdırdınız. Yeryüzünün hiçbir yerinde, hiçbir ülkesinde o aziz milletin yaptığını yapan bir başka millet yoktur. Tankların üzerine çıkarak, helikopterlerden ölüm kusan darbecilere karşı imanını siper ederek zafer kazanan bir başka millet yoktur. Bütün dünya şunu bilsin, Allah bizimle beraberdir, Allah bizimle beraber olduğu sürece eğilmeyeceğiz ve asla teslim olmayacağız."

Van'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Beşyol Meydanı'nda ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle toplanan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan", FETÖ'ye idam" sloganları atarak darbe girişimini protesto etti.

Darbe girişimi sırasında şehit düşen güvenlik güçleri ve vatandaşlar için dua eden kalabalığa, arabalarını Türk bayraklarıyla süsleyen vatandaşlar da korna çalarak destek verdi.

Katılımcılar, alanda açılan "Tarihe Not Düş" adlı stantta son dönemde yaşadıklarını yazdı.

Bazıları kaldırımda Kur'an-ı Kerim okuyan, kimileri ise çocuklarını kucaklarında uyutan vatandaşların nöbeti devam ediyor.

Alanda toplanan vatandaşlara seslenen AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, darbe girişiminin yaşandığı geceden bu yana alanlarda olduklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısının devam ettirdiği sürece meydanları dolduracaklarını vurgulayan Soğanda, şunları söyledi:

"Türk halkı devletine, milletine ve geleceğine sahip çıkıyor. Vanlılar, Türkiye'nin diğer şehirlerinde olduğu gibi Türk bayraklarıyla meydanları boş bırakmadı. Bu birlik ve beraberlik Van'a yakışandır. Aramızda çok sayıda siyasi parti temsilcisi, sivil toplum kuruluşu, odalar ve dernekler var. Siz bu meydanlarda, Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yapılan darbenin karşısında durdunuz. Milletimiz bu darbeye karşı durdu, bundan sonrada müsaade etmeyecektir."

Konuşmaların ardından ellerindeki Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto eden Vanlılar, tüm Türkiye'ye birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Programa Eski AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgükçe, Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, Hür Dava Partisi İl Başkan Yardımcısı Faruk Taşan, STK'lar ve binlerce vatandaş katıldı.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetine" devam ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Metiner AK Parti Politika Güncel Haberler

title