Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

KÜTAHYA/ Kütahya ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

KÜTAHYA/ Kütahya ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Kütahya Zafer Meydanında ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Vatandaşlardan Yücel Ünal, Türk halkının meydanlardan dünyaya mesaj verdiğini ifade ederek, "Başkomutanımızın talimatıyla 21 gündür meydanlardayız. Pazar günü yapılacak mitingde de tüm siyasi parti liderlerin meydanlarda olmasını istiyoruz. Bu durum siyaset üstüdür. Türkiye Cumhuriyetinin gücünü tüm dünyaya göstermeliyiz." dedi.

Hümeyra Yavuz ise pazar günü İstanbul'da yapılacak mitinge her düşünceden, her görüşten insanın destek vereceğine inandığını dile getirerek, "Meydanları boş bırakmayacağız. Siyasi partilere ve onlara destek veren herkese çağrıda bulunuyorum. Bu yaşananlar siyasi ya da politik bir mesele değildir. Pazar günü her görüşten, her düşünden insanlar mutlaka İstanbul'daki mitinge katılmalı." ifadelerini kullandı.

Bilecik

Bilecik'te ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atarak, darbe girişimini protesto etti.

Alanda kurulan dev ekranda gündemi takip eden vatandaşlar, haber bültenlerini izledi ve marşlara eşlik etti. Daha sonra, Kur'an-ı Kerim okundu ve ilahiler seslendirildi.

Vatandaşlardan Adnan Uçgun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Yenikapı'da düzenlenecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne siyasi parti liderlerini davet etmesini olumlu bulduğunu söyledi.

Mitinge MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin destek verdiğini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da heyet göndereceğini öğrendiklerini ifade eden Uçgun, "Fakat Kılıçdaroğlu'nun gitmesi ülke menfaatleri için çok daha olumlu olur. Cumhurbaşkanımız burada, birlik ve beraberlik mesajı vermek istiyor, tüm ülkeye. Dostlarımızın ve düşmanlarımızın kim olduğunu bilmemiz açısından da önemli bir çağrıdır. Siyasi parti liderlerimizin de mitingde buluşmasını istiyorum. Vatandaşlarımızla birlikte, iç içe olmalarını arzu ediyoruz." dedi.

Önder Özmen ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi partileri liderlerini mitinge davet etmesinin olumlu ve güzel bir yaklaşım olduğunu belirterek, bugünlerin siyasi parti ayırımı yapılacak günler olmadığını ifade etti.

Sedat Çil, Talha Ergan, Hatice Babacan, Kader Çam, Edibe Babacan, Salih Elmas, İbrahim Özel, Kadir Serbest ve Arif Toy da siyasi parti liderlerinin bir araya gelerek, birlik ve beraberlik mesajı vermesi gerektiğini kaydetti.

Öte yandan, İl Müftülüğü ve PTT Müdürlüğü personeli de ellerinde Türk bayraklarıyla alana gelerek nöbete destek verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Bilecik Kütahya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title