Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi Müzik Sanatçıları Platformu tarafından kınandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi Müzik Sanatçıları Platformu tarafından kınandı.

Müzik Sanatçıları Platformu öncülüğünde bir araya gelen halk ozanları, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği sanatçıları darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitlerin isminin yazılı olduğu Taksim Meydanı'ndaki platforma karanfil bıraktı.

Platform adına açıklama yapan sanatçı Recep Ergül, "Biz Müzik Sanatçıları Platformu olarak Türkiye'deki bu ihanet çetesinin darbe girişiminden duyduğumuz rahatsızlığı dile getirmek için buradayız." dedi.

"Darbe girişiminin olduğu ilk geceden itibaren sokaklardayız, meydanlardayız, halkımızla iç içeyiz." diyen Ergül, şöyle konuştu:

"Toplumun her kesiminden insanlar darbeyi protesto ettiler. Biz de bir grup müzik sanatçısı olarak bugün buraya toplanıp düşüncelerimizi halkımızla paylaşmak istedik. Sembolik bir girişimdir bu. Çünkü sanatçılar barıştan, kardeşlikten, demokrasiden, birlikten yana. Demokrasi dışı hiçbir girişimi kabul etmediğimizi beyan etmek için buraya geldik. ve Allah korusun darbe gerçekleşmiş olsaydı bugün hiçbirimiz burada özgürce düşüncemizi ifade etmek bir yana, bu sokaklarda gezemeyecektik. Biz 12 Eylül'ün acılarını yaşamış çocuklarız ve Türkiye'de başka darbe istemiyoruz. Herkesin kendi işine bakması gerektiğini düşünüyoruz. Bu toplumun belki demokrasi kaynaklı bir takım sıkıntıları olabilir ama yine de demokrasi ile çözülebileceğine inanıyoruz. Darbeciyi ve darbeyi lanetlemek için geldik."

Taksim Meydanı'ndaki şehitleri anma ve darbe girişimi protestosuna platforma üye sanatçılar Recep Ergül, Hilmi Şahballı, Kadir Topçu, Aydın Beyoğlu, Recep Alper Çevirel, Mahmut Polat, Erol Coşkunoğlu, Mehmet Çolak, Eyüp Nazlı, Ahmet Boydaroğlu ve Selami Duman katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Taksim Politika Güncel Haberler

title