Haberler

EVAS 50'nci Yılında, 52 Ülkeye İhracat Yapıyor

Avrupa'nın en büyük LPG tüpü ve oto tank üreticisi EVAS 50'nci kuruluş yıldönümünde, yıllık 2.000.000 adede varan üretiminin yaklaşık %80'ini ihraç ediyor.

Bugün, 5 kıtada 52 ülkeye LPG tüpü ve oto tank ihracatı gerçekleştiren EVAS, Brezilya'da fabrika kuruyor.

1963 yılında, LPG sektörünün öncü markası İpragaz'a tüp üretmek üzere kurulan EVAS, 50'nci kuruluş yıldönümünü kutluyor. İlk kurulduğu dönemdeki 10.000 adet civarında olan yıllık üretim kapasitesini 2.000.000 adede çıkaran EVAS, uluslararası standartlardaki yüksek kaliteli ve zengin ürün gamı ile bugün hem yurtiçi hem de uluslararası pazarda ilk sıralarda yer alıyor. Yüksek teknolojisi, kapasitesi ve kalitesi ile LPG tüpü ve oto tank üretiminde Avrupa'nın en büyüklerinden biri olan EVAS, dünya pazarında da önemli oyuncular arasında yer alıyor.

İstanbul'daki üretim merkezinin yanı sıra Ankara ve İzmir'de bakım, yenileme tesisleri bulunan EVAS, Brezilya'da da fabrika kuruyor. EVAS, ilk yurtdışı yatırımı olan EVAS BRAS ile küresel pazara daha güçlü bir şekilde hitap edebilecek.

EVAS'ın 50'nci yılında bulunduğu noktanın, tüm Türkiye için onur verici olduğunu belirten EVAS A.Ş. Genel Müdürü Necat Aybar, "Yarım asrı geride bırakan EVAS, teknoloji ve kalite merkezli yatırımları ile bugün yıllık 2.000.000 adedi aşan kapasiteye ulaşmıştır. Yüksek standartlardaki kaliteli ve geniş ürün gamı ile EVAS; alanında Avrupa'nın en büyüğü olmakla birlikte, dünyanın lider markaları arasında yer almaktadır. Üretimimizin büyük bölümünü; başta Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Güney Amerika olmak üzere 5 kıtada 52 ülkeye ihraç ediyoruz. 50'nci yılımızda bulunduğumuz bu konumun gururunu yaşamakla birlikte, orta vadede ihracat yaptığımız ülke sayısını 70'e çıkarmayı hedefliyoruz. Brezilya'daki EVAS BRAS yatırımımızın tamamlanması ile küresel pazardaki konumumuzu daha da güçlendireceğiz" dedi.

Türkiye enerji sektörünün 'Mavi Dev'i İpragaz ile birlikte dünyanın 1 numaralı LPG dağıtıcısı olan SHV ailesinin bir üyesi olan EVAS, modern tesislerinde yüksek teknoloji ve uluslararası standartlarla LPG tüpü ve oto tank üretimlerini gerçekleştiriyor. Müşteri talepleri doğrultusunda model geliştirme kabiliyetine sahip olan EVAS'ın geniş ürün yelpazesi; 4,95 litreden 112 litreye kadar ev, piknik, forklift, marinegas, sanayi tipi LPG tüplerini, 20 litreden 120 litreye kadar silindirik ve simit oto tankları kapsıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye İpragaz Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title