Haberler

Eskişehir Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Başladı

Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu başladıUluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun 11'incisi düzenlendi.

Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu başladı

Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun 11'incisi düzenlendi. Organizasyona Güney Kore, Tayland, Japonya, Almanya (2), İspanya olmak üzere 6 yabancı ülkeden sanatçı katılırken ülkemizden ise 5 sanatçı katıldı. Kent kimliği ve kültürüne sahip çıkılması adına önemli olan uluslararası sempozyum, insanlık tarihinin en eski ve sıcak yapı malzemesi Pişmiş Toprak usta sanatçıların elinde adeta hayat buldu.

Dünyaca ünlü sanatçıları ve yurt içinden katılan zanaatkarlar Tepebaşı'nda etkinlik boyunca çamura elleriyle şekil verip muhteşem eserler ortaya çıkardı.Bu eserler aynı zamanda Eskişehir ve Tepebaşı parklarında açık havada sergilenecekler. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu'nun 11.?si ile birlikte bugüne kadar Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 32 farklı ülkeden sanatçılar sempozyuma katılmış oldu. Şimdiye kadar gerçekleştirilen 10 sempozyuma ise 100 sanatçı katılırken 130 heykel üretilirken, toplamda 389 bilimsel sunum yapıldı.

Festivalde sadece profesyonel sanatçıların yanında Pişmiş Toprak'a hayat ve şekil vermek isteyen minik eller de sempozyuma dahil oldu. Yaşları 6 ila 14 yaş arası çocuklar da usta sanatkarları izleyip kolları sıvadılar ve çamura şekil vermeye çalıştılar. Tepebaşı Belediyesi'nin çocuk sanat ve kültür merkezlerinden gelen geleceğin minik seramik sanatçıları hayal güçleri ile birbirinden güzel işlere imza atıyor. Yurttaşlar da sempozyum alanını ziyaret ederken çocuklarıyla bu güzel sanat ve yapı malzemesiyle tanışmış oluyor.

Bu arada etkinlik kapsamında ünlü sanatçılarımız Alpay, Buray ve Mithat Körler de sahne alarak Eskişehirli vatandaşlarımıza müzik dolu akşamlar yaşattı. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 'Pişmiş Toprak Sempozyumu Eskişehir ve Tepebaşı ile bütünleşen bir etkinlik oldu. Bu yıl 5 yabancı ülkeden sanatçılarımızı konuk ettik. Bu etkinlik süresince yaklaşık 130'u aşkın heykeli muhteşem eserleri çeşitli parklarda sergilenecek. Çocuklarımız usta sanatçıları izleme fırsatı bulup kendileri de çamura şekil verdiler. Yeni nesile sanatı sevdirmemiz lazım. Uluslar arası Pişmiş Toprak Sempozyumunda çeşitli bilimsel sunumlar yapılırken 11'inci Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu ile sanatı yaşatmayı sürdüreceğiz' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güney Kore Eskişehir Tepebaşı Tayland Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title