Haberler

Eski Avrupa Komisyonu Başkanı Barroso'dan Vize Açıklaması

* Eski Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso: 'Vizelerin kaldırılmasına yönelik gelişmeleri çok olumlu görüyorum.

* Eski Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso :

'Vizelerin kaldırılmasına yönelik gelişmeleri çok olumlu görüyorum. AB Komisyonun'da çalışırken bunu hep önerdim. Ancak bazı ülkelerin hazır değildi. Artık koşullar oluştu, vize serbestisine gidilebilir"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHA

Eski Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayında düzenlenen Dünya Turizm Forumu'nda soruları yanıtladı. Jose Manuel Barroso, "Schengen olmasaydı, sizce göçmen sorunu, mülteci sorunu bugün olmaz mıydı?" şeklindeki soruya, mülteci sorununa bakarken aynı zamanda o modeli tehlikeye sokan kişilere karşı gözü pek olunması gerektiğini belirterek, 'Belçika ile Fransa arasına sınır koymak Avrupa'nın güvenliğini artırmayacak. Avrupa'nın güvenliğini istihbarat hizmetleri ile emniyet güçleri artırarak. Artık terörizm uluslararası çalışıyor. Buna sınırları aşan bir şekilde karşı gelinmesi gerekiyor" dedi.

Barroso, Türkiye'nin burada kilit bir rol oynayabileceğine işaret ederek, 'Vizelerin kaldırılmasına yönelik gelişmeleri çok olumlu görüyorum. AB Komisyonun'da çalışırken bunu hep önerdim. Ancak bazı ülkelerin hazır değildi. Artık koşullar oluştu, vize serbestisine gidilebilir" dedi.

'EN BÜYÜK MAĞDURLAR BÖLGEDEKİ İNSANLAR, BATIDAKİLER DEĞİL"

Barroso, Avrupa'da yaşanan terör olaylarının sınırların açılmasına etkisinin ne olacağı ile ilgili soru üzerine, terörle dinsel tutumlar arasındaki ayrımın yapılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Mesela Donald Trump, Cumhuriyetçilerin baş adayı. Müslümanlarla ilgili neler söyledi. Ben buna ırkçılık mı demeliyim bilmiyorum. Bu sadece Avrupa'nın problemi değil, dünyanın problemi. Bununla nasıl başa çıkacağız? Teröre karşı mücadelede birleşmeliyiz. Daha güçlü Müslüman nüfusu olan ülkelerin bu konuda liderliği üstlenmesi lazım. Olmazsa teröristler 'Biz batı ile mücadele ediyoruz' diyecekler. Hayır, onlar insan onuruna karşı faaliyet yapıyorlar. Bölgedeki ülkeler en büyük kurbanlar. Suriye'dekiler kurban. En büyük mağdurlar bölgedeki insanlar, batıdakiler değil."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Jose Manuel Barroso İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title