Haberler

Esenler Belediyesi'nden "Sahur Yemeleri"

Esenler Belediyesi, ramazan etkinlikleri kapsamında her gece farklı bir yöre derneğinde yapılan "Sahur Yemeleri", önceki gece Esenler Trabzonlular Derneği'nde gerçekleştirildi.

Esenler Belediyesi, ramazan etkinlikleri kapsamında her gece farklı bir yöre derneğinde yapılan "Sahur Yemeleri", önceki gece Esenler Trabzonlular Derneği'nde gerçekleştirildi.

Esenler Belediyesi açıklamasıan göre, ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Sahur Yemeleri", önceki gece Anadolu Sokağı'ndaki yöre derneklerinden Esenler Trabzonlular Derneği'nde gerçekleştirildi. Çok sayıda davetlinin katıldığı yemekte dernek, yöresel lezzetleriyle konuklarını ağırladı.

Açıklamada görüşüne yer verilen AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler'de ramazanın farklı yaşandığını kaydederek, "Esenler'de her iftar ve sahur çok güzel geçiyor. Esenler'le ramazan ayrı bir güzelleşiyor. Çünkü burada 7 bölgeden, 81 ilden kardeşlerimiz var" dedi.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu da, ramazanın şuurunu idrak etme ve bereketinden feyiz almanın, oruç tutmak kadar önemli olduğunu belirterek, "Burada Tevfik Göksu başkanımız çok güzel bir etkinlik alanı kurarak bu berekete, bu birlikteliğe sahip çıkmış. Başkanımızın sahiplendiği değer ve bereketi, Esenler'deki Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve derneklerin de sahiplenmesi, yaşadığımız şu güzel anı ve duyguyu ortaya çıkaran en büyük etken" değerlendirmelerini yaptı.

- "Toplumun güzelliği, bu toprağın insanlarıyla yaşıyor"

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ise,  "Toplumun güzelliği, bu toprağın insanlarıyla yaşıyor" diyerek, Trabzonluların tam bir sivil toplum ruhu taşıdıklarını aktardı.

Esenler'deki Trabzonluların ilçe için önemli faaliyet ve projelere imza attığını vurgulayan Göksu, şöyle devam etti:

"Esenler'deki dernekler ve STK'lar arasında, ilk kütüphane projesine Trabzonlular öncü oldu. Esenler'de herşey değişime tabi tutulacaksa, şehrin heyecanına heyecan, bereketine bereket katılacaksa sizlerle ortak adım atmaya ihtiyacımız var. Biz sizin için çalışıyoruz. Çalışıyoruz ve hiç yorulmuyoruz. İnşallah ramazanın bereketi dostluğumuzu, kardeşliğimizi ve hanelerimizi ve Esenlerimizi bereketlendirir."

TBMM Başkan Vekili ve AK Parti İstanbul Milletvekili Ayşenur Bahçekapılı da Esenler'de Trabzonlu hemşerileriyle buluşmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirerek, "Trabzonlu hemşerilerimizle bir araya gelmeye çalışıyorum. İki gündür sizle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum. Birliğimiz ve beraberliğimiz hiç bozulmasın" ifadelerini kullandı.

Programda Trabzon yöresine ait folklor oyunları sergilenirken, Esenler Trabzonlular Derneği misafirlerine sarı çörek, lahana sarması, mısır ekmeği, kuymak gibi yöresel lezzetleri ikram etti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Osman Develioğlu Bahçelievler Esenler Göksu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title